Utorak, 18 siječnja, 2022

Napad na ustavni poredak: U Tužilaštvo BiH danas idu Šarović, Borenović i Nešić, sporni zaključci NSRS

Nemojte propustiti

Prvi je u svojstvu svjedoka saslušan Goran Selak, predsjednik Socijalističke partije Srpske.

U Tužilaštvu Bosne i Hercegovine će danas biti nastavljena saslušanja u predmetu protiv više osoba zbog sumnje na krivično djelo “napad na ustavni poredak”.

Saslušavanje svjedoka nastavlja se danas i sutra kada će biti saslušani predsjednici DNS-a i SDS-a, Nenad Nešić i Mirko Šarović, dok će pred tužioce sutra predsjednik PDP-a Branislav Borenović.

Prvi je u svojstvu svjedoka saslušan Goran Selak, predsjednik Socijalističke partije Srpske. Selak je nakon saslušanja kazao kako ne razumije zašto je pozvan u Tužilaštvo, jer ga je tužitelj pitao općepoznate činjenice u vezi s posebnom sjednicom Narodne skupštine Republike Srpske održanoj 10. decembra, kada su usvojeni zaključci o prijenosu nadležnosti s nivoa Bosne i Hercegovine na Republiku Srpsku.

U ovom predmetu osumnjičeni su svi predsjednici vladajućih partija u RS-u, predsjednica RS-a Željka Cvijanović i predlagači zaključaka.

Više s weba

Izdvajamo

Zora Vidović danas na saslušanju u Tužilaštvu BiH

Poslanici NSRS su 10. decembra usvojili niz zaključaka u vezi sa prenosom nadležnosti sa države Bosne i Hercegovine na...

Možda vas zanima i ovo