Nedjelja, 3 ožujka, 2024

Napeta situacija: ‘Stanje na istočnoj granici Ukrajine sve je eksplozivnije. Rat je sve izgledniji’

Preporučeno

putin_afp_649446S1

Ukrajinski ministar vanjskih poslova Andrij Deščicja za američki je ABC News izjavio kako je prijetnja oružanog sukoba njegove zemlje s Rusijom sve veća. Izrazio je duboku zabrinutost zbog nagomilavanja ruskih vojnih snaga uz istočnu ukrajinsku granicu.

‘Jako smo zabrinuti ovakvim razvojem situacije, odnosno gomilanjem ruskih trupa na našoj istočnoj granici. Spremni smo odgovoriti. Kao što znate, vlada Ukrajine pokušava koristiti sve dostupne diplomatske metode ne bi li zaustavila Ruse, no naš je narod spreman braniti svoju domovinu’, rekao je Deščicja i dodao da je situacija sve eksplozivnija.

Upravo se čita:  Majka šokirala na sudu, prikazali slike izgladnjelog sina (12)

‘Rekao bih da je mogućnost oružanog sukoba sve veća. Problem leži u činjenici da Rusi, a posebice se to odnosi na samog Putina, uopće ne razgovaraju s ostatkom svijeta. On ne želi ni čuti za ostatak svijeta, ne želi odgovoriti na iznesene argumente druge strane kako bi došlo do deeskalacije situacije i zaustavljanja invazije. Pojma nemamo šta se vrti u Putinovoj glavi i šta će odlučiti’, napomenuo je ukrajinski šef diplomatije.

Upravo se čita:  Članovi Predsjedništva sa Angelinom Eichhorst: Bosna i Hercegovina ima još dosta posla

Kazao je i da bi bilo teško tražiti od Ukrajinaca na istoku države da se, dođe li do invazije, suzdrže od vojnog odgovora.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Vijest koja će obradovati dijasporu: Nova linija sa Aerodroma Sarajevo

SAS, odnosno Scandinavian Airlines će ovog ljeta pokrenuti ograničenu sezonsku liniju između Kopenhagena i Sarajeva. Prevoznik će uvesti jednu sedmičnu...

Još vijesti za vas