Četvrtak, 24 lipnja, 2021

Napokon jedna lijepa vijest: Prvozaraženi pacijenti iz Zenice se oporavili, danas napuštaju bolnicu

Nemojte propustiti

Ponovljeni su im brisevi koji su pokazali negativne rezultate na koronavirus, kao i stabilnu epidemiološku sliku, te će danas biti pušteni kući.

Tri osobe koje su prvozaražene u našoj zemlji, danas će nakon negativnih testova na koronavirus biti puštene kući.

Prema riječima Ednana Drljevića, načelnika Odjela za infektivne i zarazne bolesti Kantonalne bolnice u Zenici, oni će danas biti pušteni kući, nakon što su u izolatoriju proveli 20 dana.

No, Drljević je posebno želio naglasiti protokol koji slijedi nakon oporavka, piše Radiosarajevo.ba.

“Oni su izliječeni, ali sad slijede mjere opreza u trajanju od 15 dana. To je protokol. Oni moraju mirovati još 15 dana pa tek nakon toga mogu obavljati sve aktivnosti”, istaknuo je Drljević.
Podsjetimo, riječ je o dvije ženske i jednoj muškoj osobi koje su bile prvozaraženi pacijenti na koronavirus u FBiH.

Zaraženi su aerodromu u Italiji pri povratku iz Njemačke u BiH. Oni su prije dolaska u Zenicu kontaktirali Higijensko-epidemiološku službu Grada Zenice gdje im je da idu u kućnu izolaciju što su uradili i ispoštovali sve procedure dok im nisu uzeti brisevi i potvrđen koronavirus.

U izolatorij zeničkog stacionara primljeni su 10 marta. Uključujući i kućni karantin, u izolaciji su proveli ukupno 20 dana.

Ponovljeni su im brisevi koji su pokazali negativne rezultate na koronavirus, kao i stabilnu epidemiološku sliku, te će danas biti pušteni kući.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Odluka Vlade susjedne države: Besplatan PCR test za sve turiste koji dođu u Crnu Goru

Testiranje PCR potrebno je zakazati najmanje 72h prije povratka turiste u svoju zemlju, navode iz MEK, uz apel hotelijerima...

Možda vas zanima i ovo