Ponedjeljak, 4 prosinca, 2023

Napreduje izgradnja velikog pogona koji će koštati 37 miliona maraka

Preporučeno

Nova fabrika bit će najveća fabrika ove vrste na prostoru zemalja bivše Jugoslavije a za početak u njoj će biti zaposleno 48 radnika u jednoj smjeni.

Kompanija Baupartner završila je montažu armirano-betonske konstrukcije za proizvodni objekat Union Foods u Orašju.

Objekat je površine 8.900 m2. U toku su građevinsko-zanatski radovi koje također izvodi Baupartner.

Kompanija je objavila i fotografije novog objekta.

Upravo se čita:  Ryanair konačno stiže u Sarajevo, kreće borba s Wizz Airom i još jednim gigantom

Podsjetimo, jedan od vodećih distributera robe široke potrošnje u Bosni i Hercegovini Union Foods d.o.o iz Čitluka, u Orašju je započeo izgradnju tvornice za proizvodnju tortilja tijesta i tortilja čipsa.

Riječ je o višemilionskoj investiciji a zbog rasta kursa dolara u odnosu na euro njena vrijednost vjerovatno će dostići čak 37 miliona KM, kazao je ranije za BiznisInfo.ba direktor Union Foodsa Damir Juka.

Upravo se čita:  Šta za zanatlije znači pomjeranje praga za ulazak u PDV sistem: "Mnogi su bili na ivici poslovanja i granica od 50.000 KM ih je gurala u neregularno poslovanje"

Nova fabrika bit će najveća fabrika ove vrste na prostoru zemalja bivše Jugoslavije a za početak u njoj će biti zaposleno 48 radnika u jednoj smjeni. Nakon dvije godine, očekuje se da ovaj broj poraste na 81.

Planirano je da proizvodnja započne 2024. godine a kako nam je kazao Juka, proizvodi iz fabrike bit će namijenjeni u prvom redu tržištima BiH, Hrvatske i Srbije.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Objavljen snimak: Voz udario automobil na pružnom prijelazu kod Doboja

Željeznice RS-a objavile su danas snimak nesreće kada je putnički voz udario u automobil, koji nije poštovao znakove i...

Možda vas zanima i ovo