Ponedjeljak, 5 prosinca, 2022

Napreduje izgradnja velikog pogona koji će koštati 37 miliona maraka

Nemojte propustiti

Nova fabrika bit će najveća fabrika ove vrste na prostoru zemalja bivše Jugoslavije a za početak u njoj će biti zaposleno 48 radnika u jednoj smjeni.

Kompanija Baupartner završila je montažu armirano-betonske konstrukcije za proizvodni objekat Union Foods u Orašju.

Objekat je površine 8.900 m2. U toku su građevinsko-zanatski radovi koje također izvodi Baupartner.

Kompanija je objavila i fotografije novog objekta.

Podsjetimo, jedan od vodećih distributera robe široke potrošnje u Bosni i Hercegovini Union Foods d.o.o iz Čitluka, u Orašju je započeo izgradnju tvornice za proizvodnju tortilja tijesta i tortilja čipsa.

Riječ je o višemilionskoj investiciji a zbog rasta kursa dolara u odnosu na euro njena vrijednost vjerovatno će dostići čak 37 miliona KM, kazao je ranije za BiznisInfo.ba direktor Union Foodsa Damir Juka.

Nova fabrika bit će najveća fabrika ove vrste na prostoru zemalja bivše Jugoslavije a za početak u njoj će biti zaposleno 48 radnika u jednoj smjeni. Nakon dvije godine, očekuje se da ovaj broj poraste na 81.

Planirano je da proizvodnja započne 2024. godine a kako nam je kazao Juka, proizvodi iz fabrike bit će namijenjeni u prvom redu tržištima BiH, Hrvatske i Srbije.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Oglasila se profesorica engleskog u Tehničkoj školi u Trsteniku koju su učenici maltretirali: “Ni roditelji mi se nisu izvinili”

„Dirnuta sam, veoma mi znači podrška kolega. Sindikati će nastaviti da rade i na ovome neće stati. Još uvijek...

Možda vas zanima i ovo