Srijeda, 6 prosinca, 2023

Narandžasto upozorenje u BiH do 1. jula

Preporučeno

U BiH se danas očekuje sunčano i vruće vrijeme. Vjetar slab sjeverni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura od 18 do 24, na jugu do 26, a dnevna od 32 do 38 stepeni

Narandžasto upozorenje za područje cijele Bosne i Hercegovine izdato je zbog visokih dnevnih temperatura zraka i vrijednosti UV indeksa. Upozorenje je na snazi do 1. jula 2022. godine.

U ovom periodu moguće su dnevne temperature zraka između 33 i 38, na jugu i lokalno na sjeveru zemlje do 40 stepeni Celzijusa.

Upravo se čita:  Tužilaštvo BiH se oglasilo o saslušanju ministra Heleza

”Poduzmite mjere opreza i pratite posljednju prognozu vremena. Očekujte ometanja u dnevnim rutinama i budite spremni na prekid aktivnosti na otvorenom. Djelujte u skladu sa savjetima koje su dali ovlašteni organi“, savjetuju iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine.

U BiH se danas očekuje sunčano i vruće vrijeme. Vjetar slab sjeverni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura od 18 do 24, na jugu do 26, a dnevna od 32 do 38 stepeni. U Sarajevu sunčano. Jutarnja temperatura oko 19, a dnevna oko 35 stepeni.

Upravo se čita:  Evropska komisija objavila kartu na kojoj se BiH “crveni”: “Ovo je oštro upozorenje”

U utorak se očekuje sunčano uz umjeren porast naoblake poslije podne.

U drugom dijelu dana lokalno slabi pljuskovi su mogući ponegdje u Bosni. Jutarnja temperatura od 18 do 24, na jugu do 27, a dnevna od 34 do 40 stepeni.

U srijedu sunčano uz umjeren porast naoblake tokom dana. U večernjim satima lokalni pljuskovi su mogući na sjeveroistoku Bosne. Jutarnja temperatura od 18 do 24, na jugu do 27, a dnevna od 34 do 40 stepeni.

Upravo se čita:  Koliko dijaspora šalje novca u BiH: "Transfuzija bez koje bi život bio puno teži"

U četvrtak sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od 17 do 23, na jugu do 26, a dnevna od 32 do 38 stepeni Celzijusa.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

U Briselu održan 2. politički forum na visokoj razini između EU i Bosne i Hercegovine

Predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto zajedno s domaćinom, europskim povjerenikom za susjedstvo i proširenje Olivérom Várhelyiem, supredsjedavala je...

Možda vas zanima i ovo