Petak, 22 listopada, 2021

Naredne sedmice u Evropu stiže val toplote, temperature do 25 stepeni

Nemojte propustiti

Meteorolozi najavljuju da u veći dio Evrope krajem ove i početkom naredne sedmice stiže val toplote, koji će donijeti temperaturu uobičajenu za početak juna!

suncano2Nad Atlantikom će se tokom vikenda nalaziti dubok ciklon, na čijoj će prednjoj strani sa južnim vjetrovima najprije zapadnu Evropu preplaviti topli vazduh, pa će temperatura biti od šest do deset stepeni veća od prosječne za sredinu aprila.

U Londonu se već u nedjelju očekuje najviša dnevna temperatura od 20 stepeni Celzijusovih. Za ovo doba godine najviša prosječna dnevna temperatura je oko 13 stepeni Celzijusovih.

U Parizu se očekuje temperatura do 21 stepen, kao da je početak juna.

U Madridu će se temperatura “popeti” do 25 stepeni Celzijusovih.

Od ponedjeljka topli vazdušni talas proširiće se prema istoku i sjeveru kontinenta. Tako se temperatura od 20 do 25 stepeni očekuje u većem dijelu Francuske, Njemačke, Švicarske, te na jugu kontinenta.

U većem dijelu srednje Evrope, kao i na sjeveru /Danska, Švedska/ temperatura će porasti na 15-20 stepeni.

Osjetno otopljenje stiže nakon što su februar i početak marta donijeli zimsko vrijeme sa niskom temperaturom i snijegom. U većem dijelu srednje i sjeverne Evrope od 11. marta do 10. aprila prosječna temperatura bila je od tri do pet stepeni niža od uobičajene za ove mjesece.

(Srna)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

AccuWeather objavio veliku prognozu: Evo kakva nas zima očekuje ove godine

Očekuje se da će temperature ove zime u većem dijelu južne Evrope ostati prosječne. Ali, temperature u dijelovima Italije,...

Možda vas zanima i ovo