Petak, 29 rujna, 2023

Narednih sedmica povećan broj patrola zbog aktivacije 500 pripadnika rezervnih snaga EUFOR-a

Autor:Patria

Preporučeno

“Građani BiH mogu očekivati da u zemlji tokom narednih sedmica vide povećan broj patrola zbog aktivacije 500 pripadnika rezervnih snaga EUFOR-a…”

Iz misije EUFOR-a u Bosni i Hercegovini objavili su video u kojem su pojasnili i odgovorili na pitanje da li njihovi vojnici patroliraju na teritoriji cijele države, zbog čega te šta znače privremene zone okupljanja.

Upravo se čita:  Odluka Vlade FBiH: Lista namirnica kojima je propisana najviša marža povećana sa devet na 15 proizvoda

Odgovorili su također i na pitanje na kojim lokacijama je EUFOR smješten. Iako su u posljednje vrijeme iz Republike Srpske pristizale primjedbe zbog toga što se vojnici i vozila EUFOR-a mogu vidjeti na ovom području, u ovom videu su iz EUFOR-a su se javili iz Banjaluke, ali su istakli da vrše patrolu po cijeloj državi, prenosi N1.

Upravo se čita:  Тuzlanski aerodrom u pregovorima s novim kompanijama, moguć povratak giganata

“Građani BiH mogu očekivati da u zemlji tokom narednih sedmica vide povećan broj patrola zbog aktivacije 500 pripadnika rezervnih snaga EUFOR-a. Trenutno, svo osoblje EUFOR-a smješteno je u bazi Butmir u Sarajevu. Međutim, kada izvodimo patrole, mi koristimo privremene zone okupljanja koje se nalaze u svim dijelovima zemlje”, pojasnio je jedan od vojnika EUFOR-a.

Upravo se čita:  Građani se najviše žale na postupanje policijskih službenika Granične policije BiH

Istaknuto je i to da se te privremene zone okupljanja mijenjaju s vremena na vrijeme, u zavisnosti od zadatka.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Izetbegović jedini kandidat za predsjednika SDA, Mehmedović najavljuje: Znak da je Bakir konačno oteo stranku od članstva

Nakon što je Stranka demokratske akcije (SDA) odbila kandidaturu Šemsudina Mehmedovića za predsjednika, on se oglasio putem saopćenja koje...

Možda vas zanima i ovo