Srijeda, 18 svibnja, 2022

Narednih sedmica povećan broj patrola zbog aktivacije 500 pripadnika rezervnih snaga EUFOR-a

Autor:Patria

Nemojte propustiti

“Građani BiH mogu očekivati da u zemlji tokom narednih sedmica vide povećan broj patrola zbog aktivacije 500 pripadnika rezervnih snaga EUFOR-a…”

Iz misije EUFOR-a u Bosni i Hercegovini objavili su video u kojem su pojasnili i odgovorili na pitanje da li njihovi vojnici patroliraju na teritoriji cijele države, zbog čega te šta znače privremene zone okupljanja.

Odgovorili su također i na pitanje na kojim lokacijama je EUFOR smješten. Iako su u posljednje vrijeme iz Republike Srpske pristizale primjedbe zbog toga što se vojnici i vozila EUFOR-a mogu vidjeti na ovom području, u ovom videu su iz EUFOR-a su se javili iz Banjaluke, ali su istakli da vrše patrolu po cijeloj državi, prenosi N1.

“Građani BiH mogu očekivati da u zemlji tokom narednih sedmica vide povećan broj patrola zbog aktivacije 500 pripadnika rezervnih snaga EUFOR-a. Trenutno, svo osoblje EUFOR-a smješteno je u bazi Butmir u Sarajevu. Međutim, kada izvodimo patrole, mi koristimo privremene zone okupljanja koje se nalaze u svim dijelovima zemlje”, pojasnio je jedan od vojnika EUFOR-a.

Istaknuto je i to da se te privremene zone okupljanja mijenjaju s vremena na vrijeme, u zavisnosti od zadatka.

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

Do sada neviđen vid promocije: U prostrorijama SNSD-a žurke za maturante

Na pitanje u kojem svojstvu se obraćao Đajić, iz Gradskog odbora SNSD-a u Banjaluci odgovorili su sa, „kao Vlado...

Možda vas zanima i ovo