Subota, 18 rujna, 2021

Nargila barovi kažnjeni sa ukupno 12.000 KM, svi počinili isti prekršaj

Nemojte propustiti

U toku proteklog mjeseca inspektori Inspektorata sanitarne, zdravstvene farmaceutske i inspekcije za hranu u Kantonu Sarajevo su izvršili ukupno 2.035 inspekcijskih nadzora.

Od 14 kontrolisanih, za šest ugostiteljskih objekata u Kantonu Sarajevo (KS) su tokom proteklog vikenda izrečene novčane sankcije od 12.000 KM, a u postupku inspekcijskih kontrola poštivanja radnog vremena i uspostavljanja i provođenja higijensko-epidemioloških mjera za sprečavanje širenja virusa korona.

Uz pratnju Specijalne jedinice za podršku MUP-a KS četiri tima sanitarnih inspektora Kantonalne uprave za inspekcijske poslove (KUIP) KS kontrolisali su ugostitelje na području sarajevskih općina Vogošća, Ilijaš, Hadžići, Stari Grad i Centar, saopćeno je iz te uprave.

Iz KUIP-a KS ističu kako je spomenuti iznos novčanih sankcija za svih šest subjekata nadzora izrečen je zbog korištenja nargile u zatvorenom prostoru objekata, a što je, shodno Naredbi Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva, strogo zabranjeno.

– U toku proteklog mjeseca kantonalni sanitarni inspektori su, provodeći nadzore nad primjenom donesenih naredbi i preporuka kriznih štabova i zavoda za javno zdravstvo, vazanih za primjenu higijensko-epidemiloških mjera i poštovanje radnog vremena do 23.00 sata, sarajevskim ugostiteljima izrekli 69 prekršajnih naloga u novčanom iznosu od 127.600 KM – navodi se u saopćenju.

Kako se nadalje navodi, u KS ugostiteljski objekti i trgovine su i dalje najčešće sankcionisani subjekti nadzora zbog nepoštivanja donesenih higijensko-epidemioloških mjera za prevenciju širenja virusa korona.

U toku proteklog mjeseca inspektori Inspektorata sanitarne, zdravstvene farmaceutske i inspekcije za hranu izvršili su ukupno 2.035 inspekcijskih nadzora.

Radi utvrđenih nepravilnosti djelovali su izdavanjem 108 prekršajnih naloga u iznosu od 190.125 KM, te 93 rješenja sa korektivnim mjerama.

Tokom proteklog mjeseca doneseno je i 700 rješenja o zabrani kretanja na osnovu epidemiološkog izvještaja Zavoda za javno zdravstvo KS, navodi se u saopćenju.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Još jedan mladić napušta Bosnu i Hercegovinu: Otac mi je ratovao umjesto da šverca kafu i maljutke

I Nahid Mujkanović se nada skoroj prilici, koju u Bosni i Hercegovini nije dobio. Bosnu i Hercegovinu je u prvoj...

Možda vas zanima i ovo