Ponedjeljak, 15 kolovoza, 2022

Naručio četiri – stigla mu dva metra drva: Prevare pri kupovini drva u BiH sve češće

Nemojte propustiti

Objava je izazvala lavinu komentara, među kojima i slične ispovijesti prevarenih građana.

Sudeći prema meteorološkim prognozama, ali i kalendarski, na pragu smo vrelog ljeta.

No, premda je prva asocijacija na pomen ljetnih mjeseci odmor i more, za neke građane BiH ovo će biti radni period koji provode obezbjeđujući ogrijev za predstojeću zimu.

U eri društvenih mreža i savremenih kanala komunikacije često nailazimo na oglase u kojima se nudi dostava drva.

Tako je na Facebook stranici Facebook epijaca.ba Sarajevo objavljena ispovijest razočaranog kupca koji nije krio bijes zbog navodne prevare.

Kako ističe u opisu priložene fotografije, on je preko jednog od Facebook oglasa naručio isporuku određene količine drva, ali je, nakon što je prodavac isporučio ista, ostao iznenađen prizorom.

Naime, njemu je, kako tvrdi, dostavljena upola manja količina od tražene, pa je objavom svog iskustva želio skrenuti pažnju na malverzacije kojih očito nije lišena ni ova oblast kupoprodaje.

Savjet pri kupovini drva. Prvo vidite od oka i onda pazarite, ako mislite da nema i obećava da će razliku dovući od takvih odmah vraćajte i ne kupujte, a pogotovo profili bez imena i lažnim imenima drva, drva sarajevo itd., te profile i ne kontaktirajte – poručio je razočarani kupac.

Njegova objava izazvala je lavinu komentara, među kojima i slične ispovijesti prevarenih građana.

Požalio se na društvenim mrežama, Foto: Facebook

„Nećeš kupovat’ bez imena“, „Sami ste krivi, dok je ovaca biće i vune“, „Nažalost, tako smo mi prošle godine isto i nikad više, bolje platiti 10 KM više, a da znamo da je tačna mjera“, „Prvo složite drva pa onda platite“ – neki su od komentara.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Nevjerovatna Lana Pudar osvojila bronzu na EP-u u disciplini 100 metara delfin

Mlada Mostarka utrku je isplivala s vremenom 57.27. Najbolja bh. plivačica Lana Pudar (16) nastupila je danas u finalu utrke...

Možda vas zanima i ovo