Petak, 24 rujna, 2021

NASA objavila snimke požara u Evropi i na Balkanu

Nemojte propustiti

Nisko raslinje, trava i otpad gorjeli su tokom jučerašnjeg dana i u Mostaru, Čapljini, Čitluku i Konjicu, dok je u opštini Rama, u Ripcima, gorjela šuma.

NASA je objavila satelitske snimke požara koji haraju Evropom i Balkanom, na kojima se može vidjeti i požar koji bukti kod Stoca već treći dan.

S obzirom na to da se u narednim danima očekuju visoke temperature, prognoze za područja pogođena požarom nisu povoljne, prenosi N1 tv.

Inače, prema najnovijim informacijama Operativnog centra Civilne zaštite (CZ) Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) i dalje je aktivan požar na području opštine Stolac, i to na lokaciji Stolovi-Crnoglav.

Požar, koji je izbio 6. avgusta, proširio se prema naseljenim mjestima Zaušje, Stupišta i Podosoje.

Gase ga vatrogasci i lokalno stanovništvo.

Takođe, jutros u 07.00 sati izbio je požar na Rivinama, gdje gori trava i nisko rastinje.

Požar u opštini Neum kod sela Zelenikovac i Hutova je ugašen, kao i požar na platou gornjeg Hrasna koji se širio prema kućama u selima Podkula i Dašnica. Vatrogasci su još na terenu i rade na saniranju požarišta.

Nisko raslinje, trava i otpad gorjeli su tokom jučerašnjeg dana i u Mostaru, Čapljini, Čitluku i Konjicu, dok je u opštini Rama, u Ripcima, gorjela šuma.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Gorica Dodik: Žena funkcionera PDP-a danas je svojim đacima držala predavanje kako smo svi mi Bosanci

Gorica Dodik na Twitteru često komentira aktuelnu političku situaciju i napada one koji su "protiv" njenog oca. Kćerka Milorada Dodika,...

Možda vas zanima i ovo