Subota, 17 travnja, 2021

Naša stranka večeras odlučuje o Bogićevićevom pomoćniku: “Nisam ni sumnjala da će SDA lobanjama zasmetati Ivana Marić”

Nemojte propustiti

Marić je u međuvremenu počela dobijati podršku članstva Naše stranke na društvenim mrežama. Tako je Amra Zulfikarpašić, nositeljica liste ove stranke za Općinsko vijeće Centar, kazala kako “nije ni sumnjala da će SDA lobanjama zasmetati Ivana Marić”.

Kantonalni odbor Kantona Sarajevo Naše stranke večeras zasjeda, a tema će biti kandidati za dogradonačelnika ili dogradonačelnicu – ovu informaciju je potvrdio Nihad Uk, generalni sekretar Naše stranke

“Ivana Marić je jedna od kandidatkinja za dogradonačelnicu/ dogradonačelnika Sarajeva. Večeras je Kantonalni odbor, i upravo je on nadležan da donosi ovakve odluke. Prijedlog Naše stranke znat će se tek večeras, a dodatne informacije ni ja nemam u ovom trenutku”, rekao je Uk, prenose mediji.

Napomenuo je da se radi o više kandidata za ovu poziciju, a imena su i dalje – tajna.

“Nismo željeli javno ni Marić predstavljati, nego je to procurilo i došlo je do ove farse. Iz tog razloga, nećemo da govorimo o drugim imena jer se radi samo o kandidatima”, rekao je Uk, i dodao da bi kandidat ili kandidatkinja trebali večeras biti izabrani.

Ivana Marić je u međuvremenu počela dobijati podršku članstva Naše stranke na društvenim mrežama. Tako je Amra Zulfikarpašić, nositeljica liste ove stranke za Općinsko vijeće Centar, kazala kako “nije ni sumnjala da će SDA lobanjama zasmetati Ivana Marić”.

“Nakon svih verbalnih eskapada bivšeg gradonačelnika Skake zasmetala im je jedna obrazovana, domoljubna, građanski orjentirana, reprezentna osoba. Ona smeta? Na nju su sručili baš danas, na dan žena, svu svoju medijso – botovsku mašineriju. Nisu im smetali njihovi neuki primitivci i lopovi zbog kojih smo se ni krivi ni dužni stidili i koji su nas u tešku bijedu svalili ali im smeta Ivana Marić. Nadam se da Naša stranka ima dovoljno mu** da ne odutane od naše Ivane koja se unatoč sramnim podvalama neće nikad promjeniti i super će obnašati dužnost zamjenice gradonačelnika Sarajeva. Ivana, ja sam uz tebe a ostali nek se redaju”, kazala je Zulfikarpašić.

Podsjetimo, nakon što je objavljeno da je Marić kandidat za dogradonačelnicu Sarajeva, društvenim mrežama je počeo kružiti snimak njenog obraćanja na jednom skupu u Londonu, gdje ona govori kako u BiH postoji sukob tri naroda ili tri vjere.

“Katolici su uglavnom Hrvati, pravoslavci uglavnom Srbi, a Bošnjaci sami sebe nazvaju tako kako ne bi bili “samo muslimani”, kazala je tom prilikom.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Možda vas zanima i ovo