Utorak, 27 srpnja, 2021

Orić: “Svako ko želi rat – u kući mu bio. Sad, da oni prijete, ta su vremena prošla, ali to ne zavisi ni od njih, ali ni od nas”

Nemojte propustiti

– Međunarodna zajednica je garant mira. Dodik kupi samo jeftine političke poene, a prošla su vremena prijetnji – kazao je Orić.

Milorad Dodik održao je u NSRS-a skandalozan govor u kojem je govorio o otcjepljenju bh. entiteta od države Bosne i Hercegovine. Mnogi su reagovali na njegovu najavu i istup u NSRS.

Podsjećanja radi, političari iz RS-a najavili su blokadu državnih institucija zbog odluke Ustavnog suda BiH vezanu za poljoprivredno zemljište.

Najzvučniji u svemu ponovo je bio Milorad Dodik, koji je u nekoliko navrata najavio ideju otcjepljenja RS-a od BiH, te je također naveo listu želja i prioriteta koju su podržali brojni političari iz manjeg bh. entiteta.

Za “Source.ba” portal je govorio ratni komandant u Srebrenici, Naser Orić, koji je prokomentarisao sva dešavanja od posljednjih nekoliko dana.

Kazao je da Dodik samo skuplja političke poene i da narod nema razloga za strah.

– Međunarodna zajednica je garant mira. Dodik kupi samo jeftine političke poene, a prošla su vremena prijetnji – kazao je Orić.

Orić dodaje da se narod u biti ne pita i da sve zavisi od međunarodnih faktora.

– Svako ko želi rat – u kući mu bio – kazao je, između ostalog, ratni komadant Srebrenice Naser Orić.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Od sutra se u BiH ide u zatvor zbog negiranja genocida i veličanja ratnih zločinaca

Ako negirate genocid ili veličate ratne zločince u BiH, od sutra idete u zatvor. U Službenom glasniku BiH danas su...

Možda vas zanima i ovo