Nedjelja, 16 svibnja, 2021

Našli ste osobu za koju ste siguri da je vaša “srodna duša”…Pročitajte ovo!

Nemojte propustiti

Možda ste i preokretali očima kad vam je neko rekao da je pronašao “srodnu dušu“, sve dok se to nije dogodilo i vama. Kad ste najmanje očekivali, naletjeli ste na nekoga uz koga vam se sve činilo poznatim i bliskim. Činilo vam se da ste suđeni jedno drugom, kao slagalica koja je idealno legla na svoje mjesto, kao da ste došli doma.

Foto: Arhiv
Foto: Arhiv

Znači li to da ako ste pronašli “srodnu dušu“, više ne možete imati problema u vezi? Više vam ne prijete prevare, sukobi, razočaranja? Nipošto.

Veze tzv. srodnih duša nisu automatski idealne ili lišene problema, te je velika greška pretpostavljati tako nešto. Zato je važno na umu imati ovih pet stvari:

1. `Srodne duše` ne čitaju misli

Možda jedno drugome završavate rečenice, ali to ne znači da biste to i trebali raditi. Ne pretpostavljate da znate čitati njegove misli i ne očekujte od njega da čita vaše. To može dovesti do mnogih nesporazuma. Nikad ne vjerujte da jedno drugome čitate misli, želje, strahove, nade i potrebe. Zdrava komunikacija zahtijeva iskreno dijeljenje i dobro slušanje.

2. `Srodne duše` se ne slažu oko svega

Potpuno je krivo misliti da se `Srodne duše` nikad ne svađaju i ne razilaze u mišljenjima. Zapravo, veza koja postoji između «srodnih duša» ponekad znači da su razlike u mišljenjima čak i intenzivnije nego što bi inače bile. Mišljenje da se `Srodne duše` uvijek slažu može potpaliti ionako kriznu situaciju.

3. Veze «srodnih duša» ne moraju nužno trajati zauvijek

Nikad nije lako kad vezi dođe kraj, a možda je i teže kad prekinete sa «srodnom dušom». To je dijelom i zbog toga što ljudi pretpostavljaju da će zauvijek ostati sa «srodnom dušom» kad je jednom nađu.

Nažalost, nevjere, neriješeni problemi i prekid komunikacije događaju se i «srodnim dušama» i mogu dovesti do prekida ili razvoda. To što ste sa «srodnom dušom», ne znači da imate dozvolu razvijati navike koje će vas razdvojiti, zato ostanite svjesni i rješavajte probleme čim se pojave.

4. `Srodna duša` utiče na vaš lični rast

Često se zaboravlja, ali vaša `Srodna duša` nije tu da vas ispunjava ili da vas usrećuje. Tu je da od nje učite i da vam pomogne rasti. U «srodnoj duši» vidite učitelja i budite otvoreni za nove spoznaje. Kad ste uzrujani, zbunjeni ili uvrijeđeni, povucite se. Zapitajte se koju ulogu igrate u određenoj situaciji i što možete učiniti drugačije.

5. I veze «srodnih duša» trebaju redovnu njegu i pažnju

`Srodne duše` moraju znati da je u mnogim situacijama njihova veza poput bilo koje druge. Ne može opstati bez redovne, visokokvalitetne njege.
Ne uzimajte je zdravo za gotovo, nemojte misliti da ne morate govoriti ‘volim te’, ‘cijenim to što radiš’, ‘kako mogu pomoći’ ili ‘žao mi je’. Ostanite budni u vezi i donosite odluke kojima ćete stvoriti blisku i kvalitetnu vezu. (magazin.hr)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Dijaspora zavrnula pipu: U Bosnu i Hercegovini lani stiglo skoro pola milijarde maraka manje

Ekonomista Admir Čavalić je kazao da su ovakvi rezultati sasvim očekivani te da su stručnjaci prošle godine najavili upravo...

Možda vas zanima i ovo