Srijeda, 23 lipnja, 2021

Nastavak muzičke trilogije: Pogledajte spot Dženana Lončarevića za novu pjesmu „Ako pitaš“

Nemojte propustiti

Dženan Lončarević danas je objavio spot za novu pjesmu „Ako pitaš“, koja je nastavak njegovog megahita „Piješ sine“. Tekst za kompoziciju su napisali Mirjana Dević i Joca Savić, dok je autor muzike Antonis Vardis.

Spot za pjesmu „Ako pitaš“ je radio bh. reditelj sa adresom u Švicarskoj Haris Dubica, koji je bio zadužen i za Dženanov posljednji videozapis za pjesmu „Piješ sine“. Pored brojnih statista u spotu se pojavljuju profesionalni glumci iz Lukavca, Prijedora i Zenice. Riječ je o Alisi Brkić, Damiru Mahmutoviću, Zorici Jojić i Ademu Smajlohodžiću. Video je sniman nekoliko dana na Baščaršiji, u GRAS-u, u restoranu „Četiri sobe gospođe Safije“ i na još nekoliko lokacija u glavnom gradu BiH.

– Ono što ja želim, želi i publika, a to je da čuje jednu novu emociju. Tu je nastavak svega što smo ispričali u pjesmi „Piješ sine“. Haris Dubica se potrudio da to prenese preko videozapisa. Prvi put sam obradio pjesmu iz Grčke, i bilo je dosta pozitivnih komentara nakon što smo objavili trailer. U spotu glavni junak ostaje u selu, a njegova velika ljubav odlazi u Sarajevo gdje se udaje za čovjeka kojeg su joj odabrali. Pošto ga na selu sve podsjeća na nju i on kreće u grad. Usput je sreo mene i dovezao sam ga do Sarajeva, a potom i zaposlio kao konobara u restoranu u kojem nastupam kao pjevač amater. Nastavak spota donosi dosta zanimljivih detalja i sigurno da ga vrijedi pogledati i poslušati pjesmu „Ako pitaš“ – kaže Dženan Lončarević.

Foto: Safet Hadžimusić

U ovoj sedmici Dženana očekuju i dva nastupa u BiH. Naime, najprije će u četvrtak nastupiti na Sedmom Dječijem festivalu u zeničkoj Areni, a dan poslije na rođendanskom slavlje robne kuće „Tuzlanka“, najstarijeg šoping centra u Tuzli.

– U Areni na Dječijem festivalu nastupit će i Ilma Karahmet koja jako fino pjeva. Potom slijedi Tuzla, gdje ćemo uveličati slavlje „Tuzlanke“ na koncertu na četvrtom spratu, a na repertoaru će se naći hitovi „Kasino“, „Dobro je to“, „Ludujem“, „Putnička“, „Piješ sine“- govori odlični pjevač.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Draško Stanivuković: Benjamina Karić je svojim dolaskom pokazala koliko cijeni Banja Luku

Stanivuković je na svojoj Facebook stranici napisao da su pokazali sve ljepote Banja Luke. Gradonačelnica Sarajeva i gradonačelnik Banje Luke,...

Možda vas zanima i ovo