Utorak, 30 studenoga, 2021

Nastavak priče o dječaku (8) iz Bijeljine: Evo šta kaže njegova majka, zašto ga je napustila…

Nemojte propustiti

Hrana, slatkiši, novac, tehnika i igračke i jučer su pristizali na adresu malog Gojka Đurića (8), koji već godinu i po dana u teškim uslovima sam brine o nepokretnom ocu Petru (53)!

Ovaj marljivi dječak, koga je majka napustila prije četiri godine dok je spavao, a čije su obaveze da skuha ručak ocu, spremi potpalu i ugrije kuću, izrazio je želju da dobije trotinet, pa mu je ekipa Kurira to i donijela na dar.

“Je l‘ trotinet?”, pitao je novinare sa osmijehom na licu čim je ugledao umotan poklon, a zatim počeo da zahvaljuje: „Baš je onakav kakav sam želio, crveni!“

Odmah je ostavio loptu i rekete za badminton, a potom u društvu prijatelja nastavio da vozi novi dvotočkaš.

Njegov otac Petar, takođe u društvu komšija i pristiglih dobrotvora koji žele da pomognu, priča da dolaze gosti i donose razne poklone, kao i dobre vijesti.

“Gradonačelnik Bijeljine Mića Mićić rekao mi je da će srediti da mi se napravi montažna kuća, a dolazili su i iz firme koja će nam uvesti vodu. Čuo sam se i sa sekretaricom predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, koji nam je poslao 5.000 konvertibilnih maraka za operaciju i druge neophodne stvari”, rekao je u jednom dahu Petar, koji je polomio nogu dok je nadničio.

pictures-2013_october-Gojko_Djuric_Bijeljina_572451210
Foto: Kurir

Pomoć sa svih strana

Dok čeka na operaciju zbog komplikacija nakon povrijeđivanja noge, zakazanu za 16. oktobar u Institutu za ortopedske hirurške bolesti Banjica u Beogradu, nada se da će mali Gojko ostati kod njegove sestre Rade.

“Ne dam Gojka nikome. To ne dolazi u obzir. Tu je tetka da vodi računa o njemu”, odlučno je rekao on zbog spekulacija da će socijalni radnici odvesti mališana dok bude na liječenju.

Tetka Rada je potvrdila da nigdje neće otići dok Petru ne bude bolje, a tu su i dobri ljudi koji će im pomagati. Među njima su i trojica mladića, Miloš i Đorđe Stanišić i Nedeljko Jeftić, koji objašnjavaju da su donijeli materijalnu pomoć i mlijeko za dječaka jer ih je njegova priča rastužila.

“I mi imamo brata njegovih godina, pa smo se samo zapitali šta bi on da je na Gojkovom mjestu”, pričaju momci, koji priznaju da su plakali kad su gledali snimak o mališanu.

decak-gojko-duric-otac-petar-duric-1381606665-380119Žao mi je i Petra i sina!

Iako živi u susjednom selu udaljenom svega 15 kilometara od Ljeljanče, Cvijeta Radovanović, koja se preudala, ne viđa često sina koga je napustila kad je bio četvorogodišnjak.

“Naša stvar je zašto sam morala da odem. Neću da pričam o tome, ali žao mi je i Petra i Gojka. S njim se čujem često, ali vjerovatno ne smije da kaže pred ocem”, priča ova žena, dok njena svekrva priznaje da Cvijeta ne može sama da vodi računa o djeci:

“Ima dijete s mojim sinom, ali nije u stanju da ga čuva”, priča baka Goja.

cvijeta-radovanovic-1381606665-380123Mjesečna pomoć

Dalibor Anđelković Dado (24) iz Švicarske riješio je da pomogne porodici Đurić.

“O malom Gojku i njegovom ocu Petru saznao sam preko Facebooka. Spreman sam da pomognem koliko god mogu. Dali bismo 1.500 eura, ili koliko već treba, za operaciju. Sa svojim društvom sam se dogovorio da ćemo angažovati neku ženu, koju bismo mjesečno plaćali da im pomaže u kući, a obezbijedili bismo im i 300-400 eura mjesečno za hranu. Pošto smo vidjeli u kakvim uslovima žive, htjeli bismo da damo novac da im se izgradi kupatilo”, kaže Dalibor.

VEZANO: Dječak (8) hrani i brine o bolesnom ocu, majka ga napustila!

(Kurir)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Važno za državljane BiH: Od sutra nova pravila za odlazak na rad u Njemačku

Na sajtu njemačke Ambasadde u Sarejevu navode da će se od 01.12.2021. promijeniti način dodjele termina za podnošenje zahtjeva...

Možda vas zanima i ovo