Petak, 1 ožujka, 2024

Nastavnik prebrojava krvna zrnca đaka i fotografiše se sa “Srpčićima”

Autor:Nova.rs

Preporučeno

Direktorica OŠ „Branko Radičević“ Suzana Marić je za portal Nova.rs izjavila da ne može da komentariše ovaj slučaj dok „ne razgovara sa kolegom“ i da će se kasnije javiti, što nije učinila.

U Osnovnoj školi „Branko Radičević“ u Novom Sadu, koju pohađaju i djeca pripadnici nacionalnih manjina, nastavnik hemije Miloš Stojnić fotografisao se sa djecom srpske nacionalnosti kojima je sugerisao da podignu tri prsta, a zatim tu fotografiju podijelio na svom Instagram nalogu, uz potpis “Srpčići moji”.

Fotografija je također proslijeđena i na učeničku Viber grupu, na kojoj su mnoga djeca druge nacionalne i vjerske pripadnosti. Stojnićev gest uznemirio je mnoge roditelje, kako zbog „prebrojavanja krvih zrnaca“ kod učenika, tako i činjenice da je nastavnik objavio fotografiju njihove maloljetne djece bez ikakve zaštite identiteta.

Upravo se čita:  Nova pravila u Srbiji: I vozačima iz BiH može biti oduzeto vozilo, provjerili smo zbog čega, kada i kako?

„U školu, kao i u razred u kom je nastala fotografija idu djeca slovačke, hrvatske, romske, rusinske … nacionalnosti. Konkretno je moje dijete iz mješovitog braka i u našoj porodici ima pripadnika više nacionalnih manjina, što je vrlo čest slučaj u vojvođanskim porodicama. Dijeljenje djece na „srpčad“ i ostale je zastrašujuće bilo gdje, a kamoli u školi i to od strane osobe koja treba da ih edukuje“, kažu roditelji jednog od učenika. Prema saznanjima Nova.rs, Stojnić je u ovoj školi na zamjeni kao nastavnik hemije.

Upravo se čita:  Nije prijavio gotovinu na granici: Kod vozača u torbici i džepovima trenerke i jakne pronađeno 28.420 eura i 9.800 dolara!

Da fotografisanje “srpske djece” sa podignuta tri prsta nije ideja osnovaca potvrđuje i činjenica da Stojniću ovo nije prvi put da se ovako fotografiše sa đacima. Prije godinu dana, „Stojke Ministar“, kako se predstavlja na društvenim mrežama, objavio je skoro identičnu fotografiju iz Gimnazije “Svetozar Marković”, gdje je također bio na zamjeni. Uz ondašnje fotografije, na kojima je također objavio lica svojih maloljetnih učenika, “Stojke Ministar” je objavio da je “njegova ideja škole da uznemiri um mladih ljudi i raspali njihov intelekt”.

Upravo se čita:  Dosjetljivi krijumčar pao na granici: Od droge napravio kolače, bočice sa sapunicom za balončiće sakrio u čarapu!

Direktorica OŠ „Branko Radičević“ Suzana Marić je za portal Nova.rs izjavila da ne može da komentariše ovaj slučaj dok „ne razgovara sa kolegom“ i da će se kasnije javiti, što nije učinila. Brza reakcija je stigla iz Gradske uprave za obrazovanje odakle su odgovorili da su „po dobijanju saznanja odmah obavijestili grupu za prosvjetnu inspekciju“ koja će utvrditi činjenično stanje „po predmetnom događaju”. U međuvremenu, “Stojke Ministar” je uklonio spornu fotografiju sa svog naloga.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Fikret Hodžić nakon odbijanja zahtjeva za odgodu izdržavanja kazne: “Mojim kolegama najbitnija vijest kad ću u zatvor. Valjda trenutno nema ništa bitnije od toga”

Sud BiH odbio je molbu advokata Fahrudina Solaka, suspendiranog direktora FUCZ -a i Fikreta Hodžića, direktora "Srebrene maline", koji...

Još vijesti za vas