Petak, 24 ožujka, 2023

Nastavnik učeniku oduzeo telefon, on ga fizički napao: Ostali đaci sve snimali

Nemojte propustiti

Da se ovaj incident dogodio potvrdio je Miladin Vitorović, direktor škole “Despot Đurađ” u Smederevu, za Blic.rs. Kako kaže, incident se desio u srijedu, 1. marta.

Incident u učionici, između učenika i profesora, dogodio se u Tehničko-tehnološkoj i poljoprivrednoj školi ‘Despot Đurađ’ u Smederevu, Srbija.

Do incidenta u kome je bilo obaranja učenika na sto, ali i guranja profesora, došlo je kada je nastavik oteo učeniku mobilni telefon koji je on koristio na času, piše Blic.rs.

Na snimku vidi se da se sve dešava u učionici, na času matematike. Jedan od učenika snimao je cijeli inident.

Kako se vidi na snimku, profesor stoji ispred table, u jednom trenutku se obraća grupi učenika koji su inače drugi razred, a zaitim i kreće ka jednom od njih. Sve vrijeme on nešto govori, ali taj dio snimka nema ton, tako da nije poznato šta priča.

U trenutku kada stiže do đaka i dalje se raspravljajući sa njim, kako se to može zaključiti na osnovu gestikulacije, otima mu telefon i kreće da se vraća ka katedri. Na snimku se vidi i grupa učenika kako sve ovo posmatra, smijući se.

U isto vrijeme, učenik žustro ustaje za profesorom pokušavajući da vrati svoj mobilni telefon, vuče i cima profesora za ruku.

Na trenutak se kamera sklanja sa njih dvojice, a u sljedećem mometnu bilježi kako profesor obara učenika na katedru, jednom rukom ga pritiska, dok drugom i dalje drži njegov mobilni telefon.

Foto: Screenshot

U cijelom ovom okršaju i otimanju oko telefona, učenik kreće da pada, ali uspijeva da ostane na nogama, te nastavljaju da se guraju i otimaju. Profesor podiže prevrnutu stolicu i papire pale sa katedre u cijelom tom okršaju, ispravlja se, nakon čega se vidi kako učenik odguruje profesora ka tabli. Nastavnik se povlači i napušta učionicu.

Da se ovaj incident dogodio potvrdio je Miladin Vitorović, direktor škole “Despot Đurađ” u Smederevu, za Blic.rs. Kako kaže, incident se desio u srijedu, 1. marta.

Prema njegovim riječima, on ima informaciju da se “nešto desilo oko telefona”, kao i da je profesor dao izjavu nadležnima u školi. Takođe, dodaje, niko od učenika mu se nije požalio ovim povodom.

“Ispitujemo cijeli slučaj i postupamo dalje po proceduri”, rekao je Vitorović.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Sud odbio privremenu mjeru, pravna zastupnica Sebije Izetbegović poručuje: “Ništa nije odbačeno, niti odbijeno”

Općinski sud u Sarajevu donio je odluku o odbijanju donošenja privremene mjere po tužbi Sebije Izetbegović, generalne direktorice Kliničkog...

Možda vas zanima i ovo