Ponedjeljak, 17 siječnja, 2022

Nastavnik udaljen sa nastave jer ne želi nostiti masku: Obilježje pokornosti i brnja, dolazim opet bez maske

Nemojte propustiti

Isti nastavnik je na svom Facebook profilu prethodna dva dana objavljivao informacije o tome kako je maska “obilježje pokornosti i brnja”, te da ostaje pri svom stavu da istu ne nosi.

Slaviša Spasojević, nastavnik matematike i fizike u OŠ Sveti Sava u Modriči, danas je udaljen sa nastave zbog nepoštovanja mjere nošenje maske u zatvorenom prostoru.

Ovu informaciju je potvrdio Zlatko Lazić, vd. direktora škole, piše MojaModrica.info.

Lazić kaže da se sa ovakvim ponašanjem nije susreo nikad i da je na sve moguće načine pokušao da riješi ovu situaciju, međutim Spasojević čvrsto stoji pri svojoj odluci o nenošenju maske.

Бар сам дјеци одржао добра предавања ова два дана… 😆Све! Од брње до лименог сандука… Нека знају! 😉 Колеге подивљале. 😆

Posted by Славиша Спасојевић on Wednesday, 2 September 2020

– Nastavnik Slaviša Spasojević već treći dan odbija da nosi masku u učionici. Prvi dan škole smo odmah obavili razgovor od dva i po sata pokušavajući da urazumimo kolegu da se pridržava preporuka ali bezuspješno. Danas, nakon dvije usmene opomene, napisao sam i pismenu opomenu nastavniku nakon čega je isti udaljen sa nastave, a mi smo obezbijedili adekvatnu zamjenu. Za sutra je Slaviša takođe najavio da će doći na posao, ali da opet neće nositi masku – rekao je Lazić koji dodaje da su slučaj prijavili i sanitarnom inspektoru kako bi što prije razriješili ovaj slučaj.

Драга моја браћо и сестре у Господу нашем Исусу Христу, који сте ми у ова последња 24 часа исказали велику и несебичну…

Posted by Славиша Спасојевић on Thursday, 3 September 2020

Podsjećamo, Slaviša Spasojević je na svom Facebook profilu prethodna dva dana objavljivao informacije o tome kako je maska “obilježje pokornosti i brnja”, te da ostaje pri svom stavu da istu ne nosi.

Više s weba

Izdvajamo

Da li je legitimno kada papa Franjo Komšića nazove dobrom osobom? Kontić ismijao HDZ: Ubrzano rade na izmjeni Izbornog zakona…

Mnogi su danas komentarisali ovaj sastanak, a među njima je, također, novinar i direktor Mediacentra Boro Kontić. Kontić je...

Možda vas zanima i ovo