Subota, 15 svibnja, 2021

Nastradali vraćajući se iz grada: Poginuo mladić, sedam povrijeđenih

Nemojte propustiti

Petar Petrović (19) iz Doboja je poginuo, a sedmoro mladih je povrijeđeno kada je pežo 406, u kojem su se svi oni nalazili, jučer ujutro udario u stablo u Ulici kralja Aleksandra u Doboju.

Foto: Nezavisne novine
Foto: Nezavisne novine

Prema nezvaničnim informacijama, oni su krenuli u ugostiteljski objekat u naselju Stari grad, kako bi sa drugovima, maturantima Medicinske škole, koji su u subotu veče imali matursku zabavu, proslavili završetak školovanja.

VEZANO: Doboj: U teškoj saobraćajnoj nesreći poginuo mladić

Automobil je vozio Mladen Panić (20), na mjestu suvozača je bio Nemanja Radovanović (20), kojem je, prema nezvaničnim informacijama, u krili sjedjela Milica Savić (20), dok su u zadnjem dijelu vozila bili Radislav Ristić (20), Marko Tripić (20), Jelena Vasić (18) i Nikola Stanojević (20). Danas se nije znalo gdje je tačno sjedio poginuli Petrović.

U dobojskoj Opštoj bolnici “Sveti apostol Luka” kazali su da je u prijemnoj ambulanti zbrinuto petoro povrijeđenih, koji su van životne opasnosti.

“To su uglavnom lakše tjelesne povrede, zasad nisu životno ugroženi, nalaze se na opservaciji, odnosno na praćenju”, kazali su u ovoj ustanovi.

Povrijeđeni Marko Tripić rekao je da se sjeća da su krenuli iz grada kući i da im je u susret naišlo vozilo kada su bili u naselju Stari grad.

“Odjednom je neki automobil naletio, htjeli smo ga izbjeći, ne znam da li je bila krivina, naglo smo se onda okrenuli”, kazao je Tripić.

Saobraćajna nesreća se, prema informacijama iz dobojske policije, dogodila oko 4.50, kada je Mladen Panić, vozeći pežo 406 Ulicom kralja Aleksandra prema izlazu iz Doboja, zbog neprilagođene brzine, izgubio kontrolu nad automobilom i udario u stablo.

Vukašin Zekić, koji se sa drugom vraćao iz noćnog izlaska, ispričao je da je u prvi mah pomislio da je došlo do sudara dva vozila, ali kada se približio vidio je da se automobil zabio u drvo i pritrčao je da pomogne.

“Drugov brat je bio u autu, izuvukli smo ga, bio je u nesvijesti, spustili smo ga na tlo i on je došao sebi. Djevojka je ležala na tlu, prišli smo joj, ona je sva drhtala, glava joj je bila razbijena. Prišli smo s druge strane, još dva momka su ležala bez svijesti. Sreća pa su kola Hitne pomoći došla u roku od pet minuta, a brzo je došlo i drugo vozilo Hitne”, ispričao je Zekić.

On je dodao da je na licu mjesta bilo krvi i ulja, koje je iscurilo iz automobila, a koje je oštećeno prilikom udara u stablo.

Uviđaj na licu mjesta obavili su službenici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Doboj, a o ovom događaju je obaviješten i dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Doboj, koji je, prema nezvaničnim informacijama, naložio obdukciju tijela stradalog mladića te uzimanje uzoraka krvi vozača automobila.

Izvor: Nezavisne novine

Više s weba

loading...

Izdvajamo

“Vojne trupe s različitih strana krstare BiH, Dodiku će trebati više od 30.000 vojnika ‘partije’ kako bi blokirao Amerikance da ne dođu do Manjače...

Iako je Manjača od Trebinja udaljena oko 400 kilometara, trupe NATO-a krstare cijelom zemljom, pa su jutros i na...

Možda vas zanima i ovo