Ponedjeljak, 3 listopada, 2022

Nataša umrla zbog pijenja Coca-cole!? Iza nje ostala 8-godišnja kćerka…

Nemojte propustiti

Svakodnevno konzumiranje velikih količina Coca-cole bilo je “značajan faktor” u smrti jedne 30-ogodišnje žene na Novom Zelandu, saopštili su danas zvaničnici. Nataša Haris (Natasha Harris), koja je umrla prije tri godine od posljedica srčane aritmije, pila je do 10 litara ovog gaziranog pića na dan.

A pathologist said Natasha Harris's Coca-Cola habit probably contributed to her death in 2010To je dva puta veća količina od bezbjedne granice za dnevni unos kofeina i preko 11 puta više od preporučene dnevne količine šećera, prenosi BBC.
Kompanija “Coca-Cola” saopštila je da se ne može dokazati da je njen proizvod doprinio smrti Harisove.

Ova majka osmogodišnje kćerke godinama je patila od zdravstvenih problema. Njena porodica navodi da je ona postala zavisna od Coca-cole i da se tresla ako ne bi pila svoje omiljeno piće.

Ona je pila to piće tokom čitavog dana, do odlaska u krevet, a svi zubi su joj bili uklonjeni jer su propali.

Zvaničnici kažu da je konzumiranje ovog pića pojačalo efekat srčane aritmije, stanja u kojem srce kuca brže ili sporije u odnosu na normalan ritam.

Istražioci su izračunali da u 10 litara Coca-Cole ima više od jednog kilograma šećera i 970 miligrama kofeina, prenijeli su mediji na Novom Zelandu.
Oni su, ipak, dodali da kompanija ne može biti odgovorna za činjenicu da pojedinci piju prevelike količine njenog proizvoda.

Proizvođačima osvježavajućih pića upućen je apel da na svoja pića postave uočljivija obavještenja o rizicima koje donosi konzumiranje prevelike količine šećera i kofeina.

 

Interesantno za vas

Izdvajamo

Tineke Strik: Pozdravljam rezultate izbora u BiH, Schmidt zakomplikovao proces

"Srdačno pozdravljam rezultate jučerašnjih izbora u Bosni i Hercegovini. Čini se da su mnogi građani odbacili etnonacionalističku korumpiranu politiku...

Možda vas zanima i ovo