Utorak, 5 prosinca, 2023

Nataša umrla zbog pijenja Coca-cole!? Iza nje ostala 8-godišnja kćerka…

Preporučeno

Svakodnevno konzumiranje velikih količina Coca-cole bilo je “značajan faktor” u smrti jedne 30-ogodišnje žene na Novom Zelandu, saopštili su danas zvaničnici. Nataša Haris (Natasha Harris), koja je umrla prije tri godine od posljedica srčane aritmije, pila je do 10 litara ovog gaziranog pića na dan.

A pathologist said Natasha Harris's Coca-Cola habit probably contributed to her death in 2010To je dva puta veća količina od bezbjedne granice za dnevni unos kofeina i preko 11 puta više od preporučene dnevne količine šećera, prenosi BBC.
Kompanija “Coca-Cola” saopštila je da se ne može dokazati da je njen proizvod doprinio smrti Harisove.

Upravo se čita:  Haos u Minhenu i okolini: Snijeg napravio pometnju, otkazani svi letovi

Ova majka osmogodišnje kćerke godinama je patila od zdravstvenih problema. Njena porodica navodi da je ona postala zavisna od Coca-cole i da se tresla ako ne bi pila svoje omiljeno piće.

Ona je pila to piće tokom čitavog dana, do odlaska u krevet, a svi zubi su joj bili uklonjeni jer su propali.

Upravo se čita:  Nezapamćeno nevrijeme pogodilo Evropu: Najteže snježne oluje od 2010. godine

Zvaničnici kažu da je konzumiranje ovog pića pojačalo efekat srčane aritmije, stanja u kojem srce kuca brže ili sporije u odnosu na normalan ritam.

Istražioci su izračunali da u 10 litara Coca-Cole ima više od jednog kilograma šećera i 970 miligrama kofeina, prenijeli su mediji na Novom Zelandu.
Oni su, ipak, dodali da kompanija ne može biti odgovorna za činjenicu da pojedinci piju prevelike količine njenog proizvoda.

Upravo se čita:  Bosanca zaustavili pri polijetanju iz Memingena, kaznili ga zbog jednog pravila

Proizvođačima osvježavajućih pića upućen je apel da na svoja pića postave uočljivija obavještenja o rizicima koje donosi konzumiranje prevelike količine šećera i kofeina.

 

Preporučeno za vas

Izdvajamo

U Briselu održan 2. politički forum na visokoj razini između EU i Bosne i Hercegovine

Predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto zajedno s domaćinom, europskim povjerenikom za susjedstvo i proširenje Olivérom Várhelyiem, supredsjedavala je...

Možda vas zanima i ovo