Četvrtak, 8 prosinca, 2022

NATO čestitao OS BiH na “historijskom dostignuću”: “Ponosni smo što služimo s vama”

Nemojte propustiti

“NATO je ponosan što služi s vama, kao podrška vašoj misiji da osigurate siguran, bezbjedan i prosperitetniji region”, kazala je brigadna generalica McGaha.

Komandantica NATO Štaba Sarajevo brigadna generalica Pamela McGaha čestitala je Oružanim snagama Bosne i Hercegovine na najvišoj mogućoj ocjeni koju su pripadnici OS BiH dobili tokom vježbe na Manjači.

“Čestitam OS BiH na ocjeni “Odlično”, najvišoj mogućoj ocjeni!

Ovo je historijsko dostignuće i prekretnica za sve vojnike, vođe, osoblje za vježbu i logistiku, kao i međunarodne evaluatore”, objavljeno je na društvenim mrežama NATO Štaba Sarajevo.

“NATO je ponosan što služi s vama, kao podrška vašoj misiji da osigurate siguran, bezbjedan i prosperitetniji region”, dodala je brigadna generalica Pamela McGaha.

Podsjećamo, ministar odbrane Bosne i Hercegovine Sifet Podžić obavjestio je danas građane BiH da je Bataljonska borbena grupa lake pješadije sinoć završila svoju provjeru i da je ocijenjena ocjenom odličan. Pored ove jedinice, vršena je reocjena i dva voda – vojne policije i za uništavanje NUS-a.

Interesantno za vas

Izdvajamo

100 KM za nezaposlene: Vlada FBiH će sutra donijeti odluku o isplati novca za jednokratnu pomoć

Za jednokratnu novčanu pomoć nezaposlenima potrebno je 27 miliona KM. Vlada Federacije BiH će na sutrašnjoj sjednici, kako saznaje Faktor...

Možda vas zanima i ovo