Četvrtak, 9 prosinca, 2021

NATO: Crnogorska vojska je spremna za ulazak – VIDEO

Nemojte propustiti

NATO je na svom sajtu objavio video pod nazivom “Crnogorska vojska: Spremni za NATO”.

Prilog je sniman u februaru ove godine i prikazuje zajedničku vježbu mornaričkih snaga Crne Gore i SAD. U njemu je intervjuisan stariji poručnik bojnog broda crnogorske mornarice Slobodan Tomašević koji je naveo da vojska Crne Gore dostizanjem standarda u vrlo kratkom roku postaje pouzdani partner SAD.

“Bili smo u prilici da uradimo neke zajedničke vježbe koje nam omogućuju da budemo u toku sa njihovom taktikom, našom taktikom i da budemo u prilici da se spojimo i budemo još kohezivnija jedinica za slučaj da ikada zatreba da sa njima izvršimo zajedničku misiju”, kaže na snimku američki mornarički poručnik Cezar Ramos.

Crnogorski poručnik Danko Kovačević u prilogu ističe važnost sposobnosti vojske Crne Gore da “ravnopravno s ostalim NATO članicama reaguje, kako u operacijama, tako i na određenim vježbama”.

U video snimku se navodi da je Crna Gora u procesu pristupanja NATO.

“Naša spremnost je da budemo dio Alijanse kojom možemo da doprinesemo u ostvarivanju tog cilja globalnog mira i bezbjednosti. Koliko god da su u pitanju mali brojevi, ja vjerujem u sposobnosti, vjerujem u spremnost i vjerujem u saradnju”, kaže u prilogu crnogorska ministarka odbrane Milica Pejanović-Djurišić.

Prilog je objavljen i na Youtube.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

U Washingtonu se sastali Denis Zvizdić i Matthew Palmer

"Saglasili smo se da u izmjenama izbornog zakona treba naći demokratsku ravnotežu kolektivnog i individualnog, uz obavezno jačanje integriteta...

Možda vas zanima i ovo