Četvrtak, 20 siječnja, 2022

NATO: Postoji rizik da izbije konflikt u Evropi

Autor:N1

Nemojte propustiti

Stoltenberg je prokomentarisao da postoji “stvaran rizik” da izbije novi konflikt u Evropi u jeku tenzija između Rusije i Sjevernoatlantske alijanse.

Neće biti lako premostiti razlike između Rusije i NATO oko Ukrajine, izjavio je generalni sekretar NATO Jens Stoltanberg.

On je to rekao nakon završetka sastanka NATO–Rusija u Briselu, prvog posle dve godine.

“Postoje značajne razlike između NATO saveznika i Rusije. Neće biti lako premostiti naše razlike, ali je pozitivan znak da su svi NATO saveznici i Rusija sjeli za isti sto i angažovali se oko suštinskih tema” rekao je Stoltenberg obraćajući se novinarima nakon pregovora u sjedištu Alijanse, a prenosi Rojters.

Kako prenose mediji, Stoltenberg je prokomentarisao da postoji “stvaran rizik” da izbije novi konflikt u Evropi u jeku tenzija između Rusije i Sjevernoatlantske alijanse.

Sastanak Saveta NATO–Rusija završen je u Briselu poslije četiri sata, javio je prethodno TAS. Na prvom sastanku Savjeta u posljednje dvije godine na čelu ruske delegacije nalazili su se zamjenik ministra spoljnih poslova Aleksandar Gruško, koji je pet godina bio stalni predstavnik Rusije pri NATO, i zamenik ministra odbrane Aleksandar Fomin.

Alijansu su na pregovorima predstavljali stalni predstavnici 30 država članica NATO, generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg i zamenica državnog sekretara SAD Vendi Šerman.

Sastanak je održan dva dana nakon razgovora o bezbjednosnim garancijama između Rusije i SAD u Ženevi, koje su vodili zamjenica američkog državnog sekretara Vendi Šerman i zamjenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabkov.

Više s weba

Izdvajamo

CIK će opet od Ministarstva finansija BiH tražiti novac za izbore

Centralna izborna komisija BiH ovim putem želi informirati javnost u Bosni i Hercegovini da Ministarstvo finansija i trezora BiH...

Možda vas zanima i ovo