Petak, 17 rujna, 2021

Naučnici: Brak deblja

Nemojte propustiti

Muškarci i žene u braku skloniji su debljanju od samaca, pokazalo je istraživanje skupine znanstvenika čiji su rezultati objavljeni u časopisu Social Science & Medicine, javljaju agencije.

Znanstvenici su mjerili indeks tjelesne težine 10.226 ispitanika iz Austrije, Francuske, Njemačke, Italije, Nizozemske, Poljske, Rusije, Španjolske i Velike Britanije. Dobiveni podaci djelomično su opovrgli tezu da bračni život blagotvorno djeluje na zdravlje te potvrdili uvriježeno mišljenje da se oženjeni lakše debljaju.

U skladu sa standardima Svjetske zdravstvene organizacije, indeks tjelesne težine koji se računa kao omjer kvadrata visine u metrima i težine u kilogramima, kod normalno uhranjenih treba biti između 18,5 i 25.

Rezultati istraživanja pokazali su da je prosječni indeks kod muškaraca-samaca 25,7, a oženjenih 26,3. Kod žena, neudane imaju prosječni indeks 25,1, a udane 25,6.

Istraživači zaključuju da ljudi u braku jedu više, a manje se kreću od samaca i samica i da se to jasno vidi na njihovim vagama.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Vlasti Republike Srpske najavljuju da će 2022. godine samostalno provesti izbore

Republička komisija RS može provoditi određene aktivnosti u izbornom procesu samo ako joj te ovlasti prenese Centralna izborna komisija...

Možda vas zanima i ovo