Subota, 4 prosinca, 2021

Naučnici priznali da kanabis pomaže kod karcinoma

Nemojte propustiti

Ljekovita svojstva kanabisa već decenijama su osporavana od strane farmaceutske industrije, te se na čuvenu marihuanu gleda samo kroz prizmu opojnih efekata.

Ova biljka je u suštini fantastičan borac protiv nekih od najopasnijih bolesti današnjice, koje iz dana u dan odnose na hiljade života.

Priznao je to Nacionalni institut za zloupotrebu droga iz SAD-a saopštivši da kanabis pruža određene prednosti kod liječenja pacijenata koji imaju rak.

“Posljednja istraživanja na životinjama pokazala su da ekstrakt marihuane može pomoći u uništavanju određenih ćelija raka ili smanjiti njihovu veličinu”, navodi se u saopštenju objavljenog nakon uspješno provedenih istraživanja na miševima.

Američka uprava za hranu i lijekove kanabis i dalje ne prepoznaje kao lijek, ali je priznala dva lijeka koja sadrže kanabinoide S druge strane, vrše se ispitivanja kakve efekte kanabis ima na bolesti poput Alzheimerove, multiple skleroze, autoimunih i mentalnih poremećaja i drugih bolesti.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Emir Suljagić objavio dokument iz vremena agresije na BiH: “To je vojska koju Dodik želi da obnovi”

"Likvidiran je ustaša iz Srebrenice...", "Likvidirano je pet balija..." To je "vojska" koju Dodik želi da obnovi - napisao...

Možda vas zanima i ovo