Četvrtak, 28 listopada, 2021

Navijači Lazija slave: Najvažniji gol u historiji kluba postigao bh. reprezentativac Senad Lulić

Nemojte propustiti

“Prošao je mjesec dana, a sreća je netaknuta. Budite uvjereni, ona će ostati vječna”, tako su navijači Lazija opisali veliku pobjedu protiv ljutog i omraženog gradskog rivala Rome i obilježili mjesec dana od osvajanja Italijanskog kupa.

Senad_Lulic_LazioRiječi više nisu potrebne, uspomene ostaju, a strijelac jedninog gola, bh. reprezentativac Senad Lulić je tog 26. maja uz suze radosnice na sjevernoj tribini gdje su smješteni najvatreniji Laziali ušao u legendu rimskog kluba.

Rivalitet Lazija i Rome ne treba posebno objašnjavati, a nakon 26. maja ništa više neće biti isto. I dok se jedni sjećaju Lulićevog gola, proživljavaju ga i uživaju kao prvi put, drugi beskrajno pate, što je dodatna satisfakcija za sve navijače Lazija.

“Rim je naš, ne izlazite iz kuće”, poručili su Nebeskoplavi koji su trofej Kupa podigli pred očima najljućeg rivala, a ključeve grada na neodređeno vrijeme, možda čak i zauvijek, najvažnijim golom u historiji Lazija je dobio Senad Lulić, koji se tako igrom sudbine našao u panteonu Nebeskoplavih besmrtnika, gdje će zauvijek i ostati.

(SC sport)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Escobar najavio sankcije: Dodik ima veoma malu podršku javnosti i to ćemo iskoristit

Gabriel Escobar se osvrnuo i na moguće ekonomske integracije zeamlja Zapadnog Balkana. Specijalni izaslanik predsjednika SAD-a za Zapadni Balkan Gabriel...

Možda vas zanima i ovo