Subota, 2 prosinca, 2023

Navijačima Sarajeva besplatan ulaz na Bilino Polje

Preporučeno

U subotu, sa početkom u 14h, na stadionu “Bilino Polje” u Zenici igra se derbi susret XVI kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine, između ekipa Čelika i Sarajeva. Kako bi duel ove dvije ekipe protekao maksimalno fer i korektno, te kako bi se fokus ovog istinskog spektakla bosanskohercegovačkog fudbala zadržao na travnjaku Bilinog Polja, klubovi su se odlučili za zajedničko saopštenje za javnost, kao apel i molba navijačima oba kluba da ne koriste pirotehnička sredstva.

Foto: Arhiv
Foto: Arhiv

“Igrači Sarajeva će spremno dočekati predstojeći ligaški duel protiv Čelika. Mukotrpno su radili u toku ovog zimskog perioda i jedva čekaju prvu zvaničnu utakmicu u tekućoj godini. Naši navijači će biti istinski 12. igrač naše ekipe u subotu i njihova pjesma će biti ogroman dodatni motiv igračima. Kako bi sve prošlo u fer i korektnom sportskom duhu, ovim putem ispred FK Sarajevo ih želimo zamoliti da ne koriste pirotehnička sredstva na Bilinom Polju. Vjerujem da će uvažiti našu molbu, te da će svojim grlima i dlanovima pomoći našim igračima da osvoje tri boda.”, kazao je Dino Selimović, direktor FK Sarajevo.

I iz NK Čelik poručuju da naredni derbi susret protiv naše ekipe treba biti fokusiran isključivo na odličnu fudbalsku predstavu aktera utakmice. Također, ističu da Zenica, kao reprezentativni grad, treba opravdati povjerenje NS/FS BiH.

Upravo se čita:  Ukrajinski portal objavio skandaloznu priču: "Samo Džeko igra normalno, a ostali igrači plaćaju do 20.000 eura za nastup u reprezentaciji"

“Nakon duge pauze navijači naša dva kluba imaju ponovo priliku da gledaju Čelik, odnosno Sarajevo. Veseli nas sve što ćemo gledati istinski derbi na Bilinom Polju. Naravno, i mi, kao i Sarajevo, apelujemo na navijače da fer i korektno bodre svoje ekipe. Svakako, navijači su svjesni da su za to dovoljna grla i dlanovi, a ne nedozvoljena sredstva na stadionu. Naše navijače, Robijaše, bih zamolio da pokažu u subotu, kao što su to i do sada uradili, zbog čega je Zenica dom Čelika i reprezentacije Bosne i Hercegovine. Naročito pred utakmicu sa Grčkom, želimo pokazati savezu, selektoru i igračima reprezentacije, da nisu napravili pogrešan izbor.”, kazao je direktor NK Čelik, Alija Porča.

Utakmica između Čelika i Sarajeva se igra u subotu, 2. marta, sa početkom u 14h. Zahvaljujući dogovorenom reciprocitetu sa NK Čelik, navijači Fudbalskog kluba Sarajevo će imati besplatan ulaz na stadion “Bilino Polje”. Napominjemo, u prvom kolu tekuće sezone, navijači Čelika su imali besplatan ulaz na stadion “Asim Ferhatović-Hase”.

Upravo se čita:  Ukrajinski portal objavio skandaloznu priču: "Samo Džeko igra normalno, a ostali igrači plaćaju do 20.000 eura za nastup u reprezentaciji"

(Bh-index)

Preporučeno za vas

Izdvajamo

BH Meteo: Noćas će temperature pasti za oko 20 stepeni u odnosu na trenutne!

Večeras i u noći na nedjelju (03.12.) očekuje nas nagli pad temperature! Temperatura će u većini mjesta pasti na...

Možda vas zanima i ovo