Utorak, 30 studenoga, 2021

Navijačka groznica trese Sarajevo: Hiljade ljudi na ulicama čeka historijsku utakmicu – FOTO

Nemojte propustiti

Foto: AA
Foto: AA

Glavni grad Bosne i Hercegovine je obojen u boje državne zastave, a navijači s nestrpljenjem očekuju početak historijske utakmice protiv Argentine na stadionu Maracana u Rio de Janeiru

Navijačka euforija u Sarajevu se približava vrhuncu, a ljubitelji fudbala odbrojavaju minute do početka historijske utakmice za bh. fudbal protiv Argentine na stadionu Maracana u Rio de Janeiru, javlja Anadolu Agency (AA).

Na ulicama Sarajeva se nalaze hiljade navijača koji sa šalovima, dresovima i zastavama prave pravu karnevalsku atmosferu. Navijači su izuzetno dobro raspoloženi, pjesma odjekuje sa svakog ugla, kafića i ljetne bašte. Optimizam se osjeti na svakom koraku, a bez obzira na snagu protivnika, niko ne sumnja u dobru igru i uspjeh protiv moćne Argentine.

Domaćim fanovima su se pridružili i brojni turisti koji također bodre Zmajeve na prvom nastupu na velikom takmičenju.

Kolone automobila su kružile gradom nakon velikog uspjeha bh. rukometaša koji su izborili plasman na Svjetsko prvenstvo u rukometu koje se igra u Kataru naredne godine. Njima se pridružio autobus u kojem se nalaze svirači i plesačice koji uz zvuke sambe zabavljaju stanovnike bh. prijestolnice.

Utakmica će se gledati na otvorenom na nekoliko lokacija i brojnim kafićima koji večeras imaju dozvolu za duže radno vrijeme.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Važno za državljane BiH: Od sutra nova pravila za odlazak na rad u Njemačku

Na sajtu njemačke Ambasadde u Sarejevu navode da će se od 01.12.2021. promijeniti način dodjele termina za podnošenje zahtjeva...

Možda vas zanima i ovo