Srijeda, 17 kolovoza, 2022

“Navukla se”: Kornjača puši 10 cigareta dnevno (Video)

Nemojte propustiti

Nevjerovatno, ali istinito. U selu u predgrađu grada Changhuna u Kini živi kornjača koja je pravi nikotinski ovisnik jer dnevno popuši 10 cigareta. Njen vlasnik kaže da, kad god kornjača osjeti da joj je potrebna cigareta, postaje uznemirena i počinje da sikće.

Pravo pitanje jeste kako je ovaj gmizavac zapravo postao navučen na cigarete? Naime, sve je počelo prije oko dva mjeseca kada je kornjača počela slabije da jede. Tada je vlasnik pregledao ljubimca kako bi ustanovio o čemu se radi i otkrio da je kornjači jedna pileća kost zarivena u stomak. Pošto mu ona zbog bolova nije dozvoljavala da joj ukloni tu kost, vlasnik je morao ljubimcu na neki način da odvuče pažnju.

Kako nije imao ništa pri ruci on je pokušao sa upaljenom cigaretom koja mu je bila u ustima. U svojoj namjeri je uspio, izvadio je koščicu iz stomaka, ali je istovremeno napravio veći problem – od kornjače je napravio pušača.

Naime, to je shvatio već dan nakon što je kornjača popušila prvu cigaretu. Kada je završio sa poslom sjeo je da odmori i popuši cigaretu. Čim je zapalio, kornjača se pojavila pored njega i počela da ispušta čudne zvuke. Njenu nervozu je uspio da smiri tako što joj je dao cigaretu.

– Bilo je zabavno u početku, ali se sad osjećam odgovornim jer sam navukao životinju na nikotin – izjavio je vlasnik.

(Telegraf)

Interesantno za vas

Izdvajamo

Joe Biden potpisao važan zakonski paket o klimi i zdravstvu

"Riječ je o budućnosti. Riječ je o tome da se osigura blagostanje i napredak američkih obitelji", rekao je. "Riječ...

Možda vas zanima i ovo