Utorak, 18 svibnja, 2021

Nazif Bajrami sklopio sporazum o priznanju krivnje: Ubio oca zbog svađe oko kockarskih dugova

Nemojte propustiti

Zbog službenog izostanka predsjedavajuće Vijeća Adise Zahiragić, jučer je u Kantonalnom sudu u Sarajevu odgođeno ročište na kojemu se trebalo nastaviti suđenje Nazifu Bajramiju, optuženom da je u novembru prošle godine u porodičnoj kući u Humskoj ulici na broju 2 ubio svog oca Milajima Bajramija, te njegovoj majci Mefavet Bajrami i supruzi Rugile Bekiri, koje se terete za pomoć počinitelju nakon ubistva.

nazif-bajrami-sudjenje-Nastavak suđenja je zakazan za ponedjeljak, a na tom ročištu će se razmatrati sporazum o priznanju krivnje koji su Nazif Bajrami i njegov advokat Selman Zijadić sklopili sa Kantonalnim tužilaštvom u Sarajevu, odnosno tužiteljem Azizom Jahajefendićem.

Kako nezvanično saznajemo, Bajrami je priznajući ubistvo oca pristao na kaznu od 11 i po godina zatvora, a za nedozvoljeno držanje oružja šest mjeseci. Ukoliko Vijeće prihvati ovaj sporazum, optuženom će izreći jedinstvenu kaznu zatvora.

S druge strane, Nazifova supruga Rugile Bekiri, kao što je poznato, ranije je priznala krivnju za djelo koje joj je stavljeno na teret, te će Sud njeno priznanje razmatrati naknadno, tako da će se redovni sudski postupak voditi samo protiv Nazifove majke.

Podsjećamo, Nazif Bajrami je optužen da je 8. novembra prošle godine u porodičnoj kući, nakon svađe sa ocem, koji mu je prebacivao kocakrske dugove, u njega ispalio četiri hica iz pištolja te ga pogodio u glavu, trbuh i grudi. Milajim je od zadobijenih povreda preminuo na mjestu, a njegovo tijelo Nazif je odnio i stavio u kadu. Nazifova majka i supruga su, nakon ubistva, a po prethodnom dogovoru, uklonile dio tragova krivičnoga djela i to tako što su obrisale dio poda u ulaznom hodniku i sa kreveta spavaće sobe, koju su koristili supružnici Bajrami, skinule plahte i stavile ih u mašinu za pranje veša zajedno sa drugim odjevnim predmetima.

Potom su uklonile čahure metaka ispaljenih iz pištolja. Pored ubistva, Nazif je optužen i za nedozvoljeno držanje oružja jer nije imao dozvolu za pištolj kojim je pucao u oca.

Izvor: Oslobođenje

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Ivanić izvrijeđao Dodika: Izvinjavam se na rječniku, ali sa njim ne može drugačije, … To je već slučaj za medicinu

-Nema nijedne odluke koju sam ja donio, a tiče se vježbe na Manjači. Da postoji, ne sumnjam da bi...

Možda vas zanima i ovo