Utorak, 11 svibnja, 2021

Nazifu Bajramiju 12 godina zatvora zbog ubistva oca

Nemojte propustiti

Nazifu Bajramiju, optuženom da je ubio svog oca Milajima, poznatog sarajevskog pekara, danas je izrečena kazna zatvora u trajanju od 12 godina, javio je Dnevni avaz.

nazif-bajrami-sudjenje-Presuda je izrečena nakon razmatranje sporazuma o priznanju krivice, koji je Nazif Bajrami potpisao s Tužilaštvom Kantona Sarajevo.

Podsjećamo, Nazif Bajrami je optužen da je 8. novembra prošle godine u porodičnoj kući, nakon svađe sa ocem, koji mu je prebacivao kocakrske dugove, u njega ispalio četiri hica iz pištolja te ga pogodio u glavu, trbuh i grudi. Milajim je od zadobijenih povreda preminuo na mjestu, a njegovo tijelo Nazif je odnio i stavio u kadu. Nazifova majka i supruga su, nakon ubistva, a po prethodnom dogovoru, uklonile dio tragova krivičnoga djela i to tako što su obrisale dio poda u ulaznom hodniku i sa kreveta spavaće sobe, koju su koristili supružnici Bajrami, skinule plahte i stavile ih u mašinu za pranje veša zajedno sa drugim odjevnim predmetima. Potom su uklonile čahure metaka ispaljenih iz pištolja.

Prema sporazumu Bajrami je osuđen na ukupno 12 godina zatvora, i to na 11 godina i šest mjeseci zbog ubistva oca, a na šest mjeseci zbog krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja.

(Bh-index)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Muriz Memić poručio Alisi Mutap: Sad spavaj u tenama ili u japankama, pošto će ti šnjure uzeti na vratima

Memić tvrdi da ga cijela ova priča oko njene tužbe izuzetno ljuti, u situaciji kada se godinama bori da...

Možda vas zanima i ovo