Srijeda, 21 travnja, 2021

NB: Lijekovi za liječenje COVID-19 moraju biti besplatni i na listi obaveznog zdravstvenog osiguranja

Nemojte propustiti

Nezavisni blok poziva Ministarstvo zdravstva i nadležne institucije Federacije Bosne i Hercegovine da hitno revidiraju listu lijekova obaveznog zdravstvenog osiguranja i na istu uvrste lijekove koji su postali dio svjetskih protokola za liječenje COVID-19.

Ovo je zahtjev kojeg i ljekari u našoj zemlji traže od nadležnih institucija, a trenutno stanje u kojem, teret za nabavku lijekova za COVID 19 građani moraju nabavljati i plaćati sami je nadalje potpuno neprihvatljivi i neodrživ.

Također, tražimo i od nadležnih institucija kantona u FBiH (osim TK koji je to završio) da hitno usklade svoje liste sa Federalnom listom, iz 2019. godine i na takav način već sada osiguraju dostupnost nekih važnih lijekova, poput lijeka Tocilizumab koji trenuno nije dostupan pacijentima u ovim kantonima samo zato što nadležne institucije tih kantona nisu usvojili propise i uskladili svoje liste sa Federalnom listom.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Inicijativa Denisa Bećirovića: Hoće li općine zabraniti glorificiranje Ante Pavelića i Draže Mihailovića?

Bećirović u inicijativi, piše Klix.ba, poziva da se to uradi u interesu izgradnje mira, tolerancije, povjerenja, međusobnog poštivanja i...

Možda vas zanima i ovo