Subota, 16 listopada, 2021

NDP: Gender centar da reaguje na Dodikov napad na novinarku Oslobođenja

Nemojte propustiti

108dc64d9d3d761b2ad5d010815947d7

Narodni demokratski pokret (NDP) pozvao je danas Gender centar Vlade Republike Srpske da reaguje nakon verbalnog napada predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika na novinarku Gordanu Katanu, dopisnicu “Oslobođenja” iz Banje Luke.

“Vjerujemo da je Gender centar Vlade RS, kao ustanova od posebnog društvenog interesa već reagovao na najnoviji ispad Milorada Dodika, predsjednika SNSD-a, ali, nažalost i predsjednika RS”, navodi se u saopćenju ove stranke.

Za slučaj da, kako navode, Gender centar još nije reagovao, pozivaju ih da to hitno učine i da se ogradi od “prostakluka najgore vrste, neprimjerenog jednoj zemlji članici Vijeća Evrope, čiji je svojevremeni uslov za učlanjenje u ovu asocijaciju, bilo formiranje Centra za ravnopravnost spolova“.

“Miloradu Dodiku kao vlasniku privatne partije koja u svom nazivu ponosno nosi i njegovo ime, možda bi smo i oprostili primitivizam po kome je poznat. Ali, Miloradu Dodiku kao predsjedniku Republike, ne možemo progledati kroz prste… Jedina greška Gordane Katane je što je postavila pitanje vezano za Kuma – da ga nije postavila, sve bi bilo u redu”, tvrdi NDP u saopćenju.

Dodaju i da su “posljedice bahatosti” Milorada Dodika, godinama unazad osjetili i brojni drugi novinari, a da “posljedice Dodikove paranoje osjećaju i stanovnici opštine Gradiška koji su svojevrsna zamorčad Dodikovih lokalnih kabadahija iz gradiškog SNSD-a, koji po svaku cijenu žele preuzimanje vlasti, makar i uz pomoć provaljenih brava i lažnih objava u Službenom glasniku RS“.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Vukanović: Ovdje nema ko da ratuje, sirotinji dosta rata

"On je najveći neprijatelj RS i srpskog naroda! On je izdajnik! Jeste li vidjeli gdje da se ide u...

Možda vas zanima i ovo