Utorak, 11 svibnja, 2021

Ne daju im bebu iz bolnice dok ne plate račun od 220.000 KM

Nemojte propustiti

Adnan je zatrudnjela u januaru ove godine i aplicirala je za britansku vizu u martu. Očekivala je da će roditi u oktobru.

Novopečeni otac iz Birminghama trebao bi pronaći 100.000 funti (oko 220 hiljada maraka) kako bi bolnica u Dubaiju pustila njegovu prijevremeno rođenu bebu da leti za Veliku Britaniju.

Azhar Saleem (26) kazao je da su emiratski liječnici odbili predati mu kćerkicu Amal koja se rodila 23 sedmice ranije, prije nego plati bolnički račun.

On i njegova supruga Syeda Khola Adnan (23) nadali su se da će se njihova kćerka roditi u Engleskoj, ali Syedi su odbili vizu, a kada je dobila trudove, još su bili u Dubaiju.

Bolnički račun u NMC Kraljevskoj bolnici već je sada na 100.000 funti, a do vremena kada će dijete moći izaći iz bolnice, mogao bi iznositi i 200.000 funti.

Adnan je zatrudnjela u januaru ove godine i aplicirala je za britansku vizu u martu. Očekivala je da će roditi u oktobru.

Nije mislila da će roditi u Dubaiju, ali pošto je imala tešku trudnoću, morala je na carski rez. Kada se mala Amal rodila, težila je samo 400 grama. Nema zdravstveno osiguranje kako bi platila račun za bolnicu, a kći joj je još kritično.

Na stranici Go Fund Me majka sada pokušava sakupiti novac za liječenje kćeri (cilj je spomenutih 100.000 funti), a dosad su skupili skoro 20.000 funti.

– Stvarno trebamo pomoć da naša beba dođe kući, svaka pomoć je dobro došla. Nikad nisam mislila da ću tražiti novac preko ovako nečega, ali situacija me prisilila – napisala je mama, prenosi 24sata.hr.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Muriz Memić poručio Alisi Mutap: Sad spavaj u tenama ili u japankama, pošto će ti šnjure uzeti na vratima

Memić tvrdi da ga cijela ova priča oko njene tužbe izuzetno ljuti, u situaciji kada se godinama bori da...

Možda vas zanima i ovo