Petak, 26 veljače, 2021

Ne mogu reći da sam miran, ali nisam silovao djevojčicu

Nemojte propustiti

Dodik razgovorao sa Schmidtom, kandidatom Njemačke za visokog predstavnika u BiH

U telefonskom razgovoru sa Schmidtom, Dodik je podsjetio na stav iz entiteta Republika Srpska da je “potrebno zatvoriti Kancelariju...

Žustra rasprava u Parlamentu: Helez i Vulić o Miloradu Dodiku

Poslanici Predstavničkog doma Parlamenta vode žustru raspravu o inicijativi za smjenu ministra pravde BiH Josipa Grubeše, koju je podnijelo...

Dodik po kratkom postupku: “BiH će tužiti COVAX ako probiju rok za isporuku vakcina”

"Bosna i Hercegovina zahtijeva da COVAX počne isporučivati što je prije. Ako se probije rok, BiH će tužiti program",...

Ponedjeljak neradni dan u FBiH: Obilježava se 1. mart – Dan nezavisnosti BiH

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike obavještava javnost da u skladu sa Zakonom o proglašenju 1. marta Danom...

Vernes Imširović, osumnjičeni za silovanje 15-godišnje učenice iz Pribinića kod Teslića, poslao nam je pismo iz zeničkog zatvora, gdje je 18. decembra, nakon hapšenja, prebačen na izdržavanje kazne zatvora za krivična djela koja je počinio u prethodnom periodu.

Foto: Arhiv
Foto: Arhiv

Bio u Karauli

– Ne mogu reći za sebe da sam miran i da nisam osoba sklona izvršenju krivičnih djela, ali mogu reći da nisam onakav kakvim me prikazuju. Nemam veze s djelima koja mi stavljaju na teret kao što je silovanje, pokušaj silovanja, krađe vozila i nanošenje teških povreda. Ja sam normalna osoba koja ima porodicu i dvoje djece – napominje, između ostalog, Imširević, koji za sobom ima podeblji policijski dosje.

Faksimil Imširovićevog pisma

Uhapšeni bjegunac za kojim su devet mjeseci tragale policije u Federaciji i RS tvrdi da je tokom skrivanja imao podršku mještana, pa i lokalne policije.

– Kod sebe uopće nisam imao mobitel dok se nisam našao s jednom osobom, koja je službenik u policiji, koji mi je sve dojavljivao akcije hapšenja, gdje i s kim, pa sam se normalno kretao po Karauli, bio u kladionicama i ugostiteljskim objektima. Više puta sam sretao policajce na nekoliko metara, da su me htjeli uhapsiti, to bi i uradili – piše Imširović.

Maskirani specijalci

On navodi da su ga inspektori RS skoro uhvatili i da je, iako ranjen jer je na njega navodno pucano, uspio pobjeći. Imširović tvrdi da je otad krenuo pritisak na njegove komšije u Karauli kod Travnika kao i da su specijalci dolazili u više navrata maskirani, preobučeni.

Na kraju obraćanja Imširović navodi da su njegove komšije vjerovale i pomagale mu, jer je u svom kraju normalno živio i radio.

Podsjećamo, osim potjernice zbog silovanja djevojčice, za Imširovićem je bila na snazi potjernica zbog šest krivičnih djela za koja je osuđen na kaznu više od dvije godine zatvora.

Foto: Avaz
Foto: Avaz

(Dnevni avaz)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Branislav Borenović nije štedio lidera SNSD-a: Bosna i Hercegovina nastavlja put prema NATO-u, Dodik je to prihvatio i neka prestane pričati gluposti

- Odavno nisam čuo veću glupost. Pa je li stvarno neko misli da Putin šalje godišnji plan u NATO...

Možda vas zanima i ovo