Ponedjeljak, 17 siječnja, 2022

Ne mogu reći da sam miran, ali nisam silovao djevojčicu

Nemojte propustiti

Vernes Imširović, osumnjičeni za silovanje 15-godišnje učenice iz Pribinića kod Teslića, poslao nam je pismo iz zeničkog zatvora, gdje je 18. decembra, nakon hapšenja, prebačen na izdržavanje kazne zatvora za krivična djela koja je počinio u prethodnom periodu.

Foto: Arhiv
Foto: Arhiv

Bio u Karauli

– Ne mogu reći za sebe da sam miran i da nisam osoba sklona izvršenju krivičnih djela, ali mogu reći da nisam onakav kakvim me prikazuju. Nemam veze s djelima koja mi stavljaju na teret kao što je silovanje, pokušaj silovanja, krađe vozila i nanošenje teških povreda. Ja sam normalna osoba koja ima porodicu i dvoje djece – napominje, između ostalog, Imširević, koji za sobom ima podeblji policijski dosje.

Faksimil Imširovićevog pisma

Uhapšeni bjegunac za kojim su devet mjeseci tragale policije u Federaciji i RS tvrdi da je tokom skrivanja imao podršku mještana, pa i lokalne policije.

– Kod sebe uopće nisam imao mobitel dok se nisam našao s jednom osobom, koja je službenik u policiji, koji mi je sve dojavljivao akcije hapšenja, gdje i s kim, pa sam se normalno kretao po Karauli, bio u kladionicama i ugostiteljskim objektima. Više puta sam sretao policajce na nekoliko metara, da su me htjeli uhapsiti, to bi i uradili – piše Imširović.

Maskirani specijalci

On navodi da su ga inspektori RS skoro uhvatili i da je, iako ranjen jer je na njega navodno pucano, uspio pobjeći. Imširović tvrdi da je otad krenuo pritisak na njegove komšije u Karauli kod Travnika kao i da su specijalci dolazili u više navrata maskirani, preobučeni.

Na kraju obraćanja Imširović navodi da su njegove komšije vjerovale i pomagale mu, jer je u svom kraju normalno živio i radio.

Podsjećamo, osim potjernice zbog silovanja djevojčice, za Imširovićem je bila na snazi potjernica zbog šest krivičnih djela za koja je osuđen na kaznu više od dvije godine zatvora.

Foto: Avaz
Foto: Avaz

(Dnevni avaz)

Više s weba

Izdvajamo

Da li je legitimno kada papa Franjo Komšića nazove dobrom osobom? Kontić ismijao HDZ: Ubrzano rade na izmjeni Izbornog zakona…

Mnogi su danas komentarisali ovaj sastanak, a među njima je, također, novinar i direktor Mediacentra Boro Kontić. Kontić je...

Možda vas zanima i ovo