Subota, 18 rujna, 2021

Ne može Dodik vrijeđati ljude, a onda bez izvinjenja pozivati na razgovore

Nemojte propustiti

Predsjednik SDS-a i zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Mladen Bosić, izjavio je da će se još jednom konsultovati sa vrhom stranke o tome da li će se odazvati na poziv koji je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, uputio liderima svih stranaka u RS i predstavnicima RS u institucijama BiH u vezi britanskog nacrta rezolucije u Srebrenici, prenosi novinska agencija Patria.

-SDS nema namjeru da bude statista u bilo čijoj predstavi. Dodik nije prihvatio da bude predsjednik Republike Srpske i svih njenih građana, nego je nastavio da bude predsjednik koji zastupa samo interese SNSD-a, rekao je Bosić za BN TV.

-Milorad Dodik mora znati da ne može vrijeđati i optuživati ljude, nazivati ih izdajnicima i raznim drugim pogrdnim imenima, a potom iste pozivati na sastanak kao da se nista nije desilo. I mnogi koji su uvrijeđeni takvim odnosom Dodika, očekuju da se on u najmanju ruku izvini za ono za šta ih je prozivao i način na koji ih je tretirao. Tek tada možemo vidjeti da li možemo napraviti neki novi odnos u svemu tome, istakao je Bosić.

Komentarišući nedavnu Posebnu sjednicu NS Republike Srpske o aferi “Dva papka”, Bosić je ocijenio da je ishod te sjednice pokazao da je Milorad Dodik uspio da obezbijedi podršku 45 poslanika, od kojih je njih 5 izabrano na opozicionim listama, što predstavlja obmanu građana.

-Ta situacija pokazuje da ova vlast nema legitimitet i mi očekujemo da Dodik raspiše izbore, na kojima ako SNSD i njegova politika dobije većinu, onda bi imali i legitimitet da vode RS naredne tri i po godine. Baziranje vlasti na skupštinskoj većini koja je formirana kupovinom ili na neki drugi način, uključujući obezbjeđivanje narodnih poslanika kako to gledamo ovih dana, nije održivo za budućnost Republike Srpske. U tom smislu, SDS će se i dalje boriti za izmjenu izbornog zakona, kako bi se takvoj političkoj korupciji stalo u kraj, zaključio je Bosić.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Tegeltija oštro reagovao na izjavu gradonačelnika Banjaluke: Stanivukoviću, tvoje je da se baviš vodovodom i kanalizacijom, a ne nacionalnim temama

Tegeltija se oglasio nakon izjave gradonačelnika Banjaluke da se nije mudro odricati Bosne i Hercegovine. Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković tokom...

Možda vas zanima i ovo