Petak, 22 listopada, 2021

Ne nasjedajte na ‘Crnu aplikaciju’: Čuvajte se, Facebookom hara nova prevara!

Nemojte propustiti

Prevara koji se posljednjih nekoliko dana proširila i među korisnicima Facebooka u Hrvatskoj, a vjerovatno i kod nas, pojavljuje se u obliku aplikacije koja sugerira da ćete pomoću nje moći boju svojeg Facebooka promijeniti u crnu, piše Index.hr

facebook-prevara

Fotka na kojoj piše “I Just Got Facebook Black” samo je jedna od varijanti novog virusa i pojavljuje se uz link na koji biste navodno trebali kliknuti ako želite promijeniti boju svojeg Facebooka, ali vi to naravno nećete napraviti jer je u pitanju samo još jedna “navlakuša”. Ako to ipak napravite, aplikacija će vas tražiti osobne podatke i ponuditi vam anketu koju trebate ispuniti kako bi vam se ostvarila “dugoročna želja” – druga boja Facebooka.

Ali, koliko god tih anketa ispunili, to se neće dogoditi (kao ni u brojnim slučajevima prije toga), a lažna će se aplikacija dalje širiti mrežom označavajući na novoj fotografiji vaše prijatelje i objavljujući je na vašem zidu. Neke aplikacije čak traže da ukucate svoj broj telefona, a u tim slučajevima posljedice mogu biti značajne za korisnike koji bi se mogli iznenaditi prilikom dobivanja idućeg računa od svojeg operatera, piše Hoax Slayer. U blažoj varijanti samo ćete dobivati hrpu neželjenih e-mailova.

A ako ste već nasjeli na ovu prevaru, otiđite na stranicu za upravljanje aplikacijama, otamo je izbrišite i nadajte se najboljem.
(Index.hr)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Šarović komentarisao moguću smjenu Dodika: Priprema se teren za takvo nešto

Šarović je kazao i da dolazak novih američkih dipolomata nije slučajan, te da su neki od njih učestvovali i...

Možda vas zanima i ovo