Petak, 30 srpnja, 2021

Dodik pozvao sve predstavnike Srba u institucijama BiH da dođu po instrukcije

Nemojte propustiti

Jučerašnji Dodikov susret s Nelsonom bio je očito neugodan s obzirom da je taj razgovor i saopćenje Američke ambasade nakon sastanka Dodik shvatio kao prijetnju.

Danas u 10 sati u Istočnom Sarajevu sastat će se predstavnici Srba koji participiraju u institucijama Bosne i Hercegovine.

U Administrativni centar Vlade Republike Srpske pozvani su svi oni koji se nalaze na pozicijama sa koji vrše bilo kakvo odlučivanje u državnim institucijama te predsjednici parlamentarnih stranaka u RS-u.

Očekuje se dolazak predsjednice RS-a Željke Cvijanović, predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Zorana Tegeltije, predsjednika VSTV-a Milana Tegeltije, predsjednik PDP-a Branislav Borenović, predsjednik SDS-a Mirko Šarović i drugih.

Kako Klix.ba saznaje poziv je uputio lider SNSD-a i član Predsjedništva BiH Milorad Dodik nakon jučerašnjeg sastanka koji je imao u zgradi Predsjedništva BiH u Sarajevu sa američkim ambasadorom Ericom Nelsonom.

Na današnjem sastanku u Istočnom Sarajevu Dodik bi, prema nezvaničnim informacijama, trebao “podijeliti” instrukcije za daljnje djelovanje u skladu sa novonastalom političkom krizom u zemlji.

Jučerašnji Dodikov susret s Nelsonom bio je očito neugodan s obzirom da je taj razgovor i saopćenje Američke ambasade nakon sastanka Dodik shvatio kao prijetnju.

Imali smo konstruktivni sastanak i mislio sam da ćemo tako i nastaviti. Ali sada kada je izrečena prijetnja, to je već neka druga priča – rekao je Dodik.
Ranije je medijima poručio da je spreman na sve akcije koje policija i pravosudne institucije poduzmu lično protiv njega, ali da neće dozvoliti napade na RS. Jasno je da Dodik ovim riječima pokušava skrenuti pažnju sa svojih poteza na kolektivizam s obzirom da niko niti u jednom trenutku nije spomenuo da bi poduzimao ikakve korake protiv entiteta RS.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Od ovog vikenda nova pravila za ulazak u Njemačku?

"Pojačanim putovanjem rizikuje se da se taj trend preokrene”, navodi se u dokumentu Ministarstva. Svi putnici koji dolaze u Njemačku...

Možda vas zanima i ovo