Petak, 25 lipnja, 2021

Ne poštuju mjere samoizolacije: Čak 101 osoba nije zatečena na datoj adresi stanovanja

Nemojte propustiti

Tokom protekla 24 sata policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo su izvršili kontrolu 1.121 adrese s ciljem provjere poštivanja izrečenih mjera izolacije, te tom prilikom 101 lice nije zatečeno na datoj adresi stanovanja, o čemu su sačinjene službene zabilješke i dostavljene nadležnim inspekcijskim organima, saopćeno je iz MUP-a KS.

Podsjetimo, danas je Federalni štab civilne zaštite uputio preporuku vezanu za sankcije za ljude koji krše mjere izolacije i samoizolacije.

– Proporučujemo policiji i inspekcijama na kantonalnom nivou da osim prekršajnih mjera, u okviru provjera kršenja mjera o izolaciji koriste odredbe Krivičnog zakona FBiH o krivičnoj odgovornosti protiv zdravlja i sprječavanje službene osobe u vršenju dužnosti, poručila je na današnjoj sjednci komandantica Kriznog štaba civilne zaštite FBiH Jelka Milićević.

Dodala je da se susrećemo i s problemom kao druge zemlje jer ljudi krše samoizolacije i ugrožavaju svoje i tuđe zdravlje, te se preporučuje objavljivanje imena tih osoba.

“Preporučuje se svim štabovima civilne zaštite da sagledaju mogućnost iznalaženja prostora za one koji budu kažnjeni po Krivičnom zakonu FBiH i koji budu ometali službene osobe”, ističe Milićević.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Brutalan odgovor iz Crne Gore: “Inteligencija Dodika najveći protivnik srpskog naroda”

Demokratska Crna Gora reagirala je na posljednje izjave Milorada Dodika, koji je bio gost na Televiziji Pink, gdje je...

Možda vas zanima i ovo