Srijeda, 6 srpnja, 2022

Ne prestaju kritike zbog izgleda spomenika patrijarhu Pavlu, oglasio se i Mektić

Nemojte propustiti

Zastupnik SDS-a u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine, Dragan Mektić među prvima je prokomentarisao spomenik u Višegradu.

Nakon što je jučer otkriven spomenik patrijarhu Pavlu autora Ljubomira jučer na Vizantijskom trgu u Višegradu, uslijedile su brojne kritike na društvenim mrežama.

Spomenik je visok 170 centimetara, a mnogi smatraju kako ne odgovara poglavaru Crkve, dok neki smatraju kako je više nalik biću iz filmova naučne fantastike, poput predatora.

Zastupnik SDS-a u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine, Dragan Mektić među prvima je prokomentarisao.

“Ako sam dobro shvatio ovo je umetnička skulptura blagopočinivšeg Patrijarha Pavla. Ovo je bruka i sramota i bogohuljenje”, napisao je Mektić na Twitteru.

Pored njega, brojni korisnici ove društvene mreže su prokomentarisali kako su shvatili ovu skulpturu.

Brojne korisnike Twittera skulptura Patrijarhu Pavlu podsjeća na likove iz horor filmova, u prvom redu Predator i Alien, odnosno likove koje je kreirao H.R. Giger.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Razarajući domino efekat ekstremne vrućine stvorio strašne posljedice: “Nikada se ovako nešto nije dogodilo tako rano – To je brutalno”

Visoke temperature zraka, malo naoblake i nedostatak vjetra pridonose nastanku morskih toplinskih valova, tvrdi Samuel Somot, voditelju regionalnog tima...

Možda vas zanima i ovo