Srijeda, 26 siječnja, 2022

Ne želi “Audi Q7” zbog SDA: Fahrudin Radončić na posao dolazi u svom “Cadillacu”!

Nemojte propustiti

Fahrudin Radončić ministar bezbijednosti BiH i lider Saveza za bolju budućnost (SBB), koristi u službene svrhe privatni superluksuzni terenac “Cadillac escalade”, jer ne želi da se vozi u “Audiju Q7” koji su donedavno koristili njegovi ljuti politički protivnici iz SDA, piše Press.rs.

Fahrudin_Radoncic
“Cadillac” Fahrudina Radončića (Foto: Press RS)

Otkako je zauzeo funkciju prvog bezbjednjaka u BiH, Radončić svakodnevno na posao i službene sastanke dolazi blindiranim “Cadillacom”, kojeg je prije nekoliko godina uvezao iz Sjedinjenih Američkih Država. Ujedno, Radončić je jedini bh. zvaničnik koji je odlučio da koristi privatno vozilo u službene svrhe, piše Press RS.

Čeka se novi pravilnik

Prema odluci, koju bi uskoro trebalo da zamijeni novi pravilnik, odluku o korištenju privatnih vozila u službene svrhe može da odobri samo rukovodilac institucije, iz čega jasno proističe da je pravo na korištenje privatnog vozila mogao da ostvari jedino ako je sam sebi odobrio korištenje “Cadillaca”?!
Međutim, novi pravilnik, kojim će se po prvi put na jedinstven način urediti korištenje vozila u institucijama BiH, u potpunosti će zabraniti upotrebu privatnih vozila u službene svrhe. Ipak, taj pravilnik još nije stupio na snagu, pa Radončić i dalje može nesmetano da paradira u “Cadillacu”, konstatuje Press RS.

(Press.rs)

Više s weba

Izdvajamo

Austrijski “Heute”: Niko ne donosi više korone od Bosanaca

Dobra vijest je, piše Heute, što su se slučajevi zaraženih koronom među putnicima koji se vraćaju iz gotovo svih...

Možda vas zanima i ovo