Nedjelja, 25 srpnja, 2021

Ne zove Dodik na kafu, pa danas da odbijem poziv, a prekosutra da dođem

Nemojte propustiti

Predsjednik NDP-a Dragan Čavić potvrdio je za Vijesti.ba da se neće odazvati ponovnom pozivu na sastanak sa predsjednikom RS Miloradom Dodikom.

“Nije to poziv za kafu, pa da danas odbijemo, a prekosutra da dođemo. Naš stav je jasan i ništa se neće promijeniti od petka do petka”, ističe Čavić.

Predsjedniku RS poručuje da ukoliko problem postoji, on treba da se rješava na mjestu gdje je navodno lociran.

“Odnosno da sastanak održe ministri Savjeta ministara BiH iz RS sa ministrima RS i premijerkom kako bi dogovorili dalje načine međusobnog informisanja i mehanizam direktne komunikacije da ne bi bilo zabluda. No, to ne odgovara SNSD-u, jer od svakog poteza koji naprave ministri iz RS na državnom nivou oni žele napraviti priču o ‘izdaji’, prenosu nadležnosti i slično”, pojašnjava predsjednik NDP-a.

Stranke okupljene u Savez za promjene i političke partije vladajuće koalicije u RS dvije su potpuno različite političke koncepcije. To je, prema Čavićevom mišljenju, suštinski razlog zbog kojeg ne može doći do sastanka.

Podsjećamo, predsjednici stranaka okupljenih u Savezu za promjene odbili su da prisustvuju sastanku koji je predsjednik RS Milorad Dodik juče održao sa predstavnicima dijela parlamentarnih stranaka. Nakon ovog sastanka, Dodik je izjavio da će ponovo u ponedjeljak, 12. oktobra, dostaviti poziv svim parlamentarnim strankama za novi sastanak u petak, 16. oktobra. Ipak, sudeći po izjavi prvog čovjeka NDP-a, očito je da se Savez za promjene neće odazvati ni ovom pozivu.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Reagovao Igor Crnadak: Peticija protiv Inzkove odluke koju je pokrenuo Milorad Dodik je “notorna glupost”

Crnadak naglašava da je peticija protiv Inzkove odluke koju je pokrenuo Milorad Dodik "notorna glupost". Generalni sekretar PDP-a Igor Crnadak...

Možda vas zanima i ovo