Četvrtak, 20 siječnja, 2022

Nebojša Vukanović iznio šokantne tvrdnje / Šta namjeravaju uraditi u BiH?!: Ovo su novi zajednički interesi marionete Dodika i Orbana

Nemojte propustiti

– Iza svega se krije finansijski interes Dodika i Orbana, naveo je Vukanović.

-Na sceni su političke igre u BiH u kojima je član Predsjedništva BiH i lider SNSD Milorad Dodik marioneta u rukama velikih sila i njihovih interesa, kazao je Nebojša Vukanović, a nekadašnji Dodikov savjetnik, a sada generalni sekretar SPS-a Gordan Milošević smatra da je jedini cilj međunarodne zajednice da se spriječe sukobi na ovo prostoru, ali da uspješno naplaćuju kredite koje su plasirali u BiH, ne baveći se mnogo običnim građanima ove zemlje.

Bile su igre i uvijek su igre, tu nema nikakve sumnje, kaže Milošević. On smatra da od 2008. godine međunarodna zajednica posmatra Bosnu i Hercegovinu kao trećerazredno pitanje.

-Bez problema se odobravaju krediti, vrši se pritisak na domaće zakonodavne organe da usvajaju odluke koje dodatno dižu nivo poreskih opterećenja građana. Dakle, međunarodnom faktoru je ovdje bitno da nema ratnog sukoba i da nema zastoja u vraćanju kreditnih preuzetih obaveza i oni su spremnu da u beskraj upumpavaju kreditna sredstva koja plaćamo mi. Da prave neki prividni mir, samo da ne eksplodira i da se oni ne moraju time da bave, kazao je Milošević u emisiji BN televizije.

On navodi da to domaće političke elite koriste. S vremena na vrijeme produkuju krize koje su im potrebne da druge probleme koje stvaraju gurnu u drugi plan, kaže Milošević.

Poslanik u Klubu SDS u Narodnoj skupštini Republike Srpske Nebojša Vukanović smatra da je sva predstava oko prenosa nadležnosti politička farsa.

– Ja sam pitao šta ste uradili sa predmetom „vila Milorada Dodika“? Što to Tužilaštvo nikada nije uradilo? Dakle, sva ova predstava koja se izvodi u Narodnoj skupštini je farsa. Dodik je marioneta u rukama velikih sila koje ga drže iz svojih interesa, kaže Vukanović.

Vukanović je tvrdio i da zna koji su to novi zajednički interesi Dodika i mađarskog premijera Viktora Orbana.

– Imam prijedlog ugovora koji je potpisala Slavica Ignjac i radi se o prodaji solarne elektrane koju je trebala da gradi Elektroprivreda Republike Srpske i Luka Petrović ( generalni direktor EPRS) 70 posto akcija te firme daje firmi iz Mađarske. Dakle, dođe ovdje Orban i podrži Dodika i on mu da dio Elektroprivrede. Ako Milorad Dodik vrijedi 20 posto Elektroprivrede, e svaka mu čast, rekao je Vukanović.

On podsjeća da je ugovor potpisala Slavica Ignjac koja je predsjednik Nadzornog odbora koja je, kaže Vukanović, optužena za propast dvije banke.

– Iza svega se krije finansijski interes Dodika i Orbana, naveo je Vukanović.

Više s weba

Izdvajamo

CIK će opet od Ministarstva finansija BiH tražiti novac za izbore

Centralna izborna komisija BiH ovim putem želi informirati javnost u Bosni i Hercegovini da Ministarstvo finansija i trezora BiH...

Možda vas zanima i ovo