Četvrtak, 20 siječnja, 2022

Nebojša Vukanović nije htio doći na proslavu 9. januara, objasnio zašto

Nemojte propustiti

“Bio sam pozvan ali nisam želio ići iz razloga da ne učestvujem lično. Ne osuđujem nikoga ko je bio”, izjavio je Nebojša Vukanović

Nebojša Vukanović, narodni zastupnik u Skupštini RS-a, kazao je u razgovoru za Al Jazeeru da nije želio doći na proslavu 9. januara u Banja Luku.

Podsjetimo, rukovodstvo manjeg bh. entiteta u Banjoj Luci održalo, kroz niz manifestacija, proslavu neustavnog tzv. dana RS-a.

Vukanović je, kako sam kaže, dobio poziv da učestvuje na ovoj manifestaciji, ali nije želio doći.

“Bio sam pozvan ali nisam želio ići iz razloga da ne učestvujem lično. Ne osuđujem nikoga ko je bio”, izjavio je Nebojša Vukanović gostujući na Al Jazeeri.

Nekim od brojnih manifestacija kojima je obilježen ovaj neustavni praznik prisustvovali su brojni političari iz RS-a, a između ostalih i ‘zakleti neprijatelj’ Milorada Dodika Draško Stanivuković.

Gradonačelnik Banja Luke je prisustvovao svečanoj akademiji povodom tzv. dana RS i tom prilikom postavio nekoliko fotografija na Instagram, između ostalog i onu na kojoj je Dodik sam za mikrofonom na pozornici.

Više s weba

Izdvajamo

CIK će opet od Ministarstva finansija BiH tražiti novac za izbore

Centralna izborna komisija BiH ovim putem želi informirati javnost u Bosni i Hercegovini da Ministarstvo finansija i trezora BiH...

Možda vas zanima i ovo