Četvrtak, 8 prosinca, 2022

Nebojša Vukanović oštro reagovao: Odgovor na drski ultimatum Vojina Mijatovića

Nemojte propustiti

Nebojša Vukanović je zaključio kako je “čudno da Vojin Mijatović nije postavio neki sličan uslov svom bivšem predsjedniku stranke i šefu Miloradu Dodiku

Vrlo je drsko i krajnje neprimjereno ponašanje, ultimatumi i ucjene Vojina Mijatovića, koji je dao nekakvih pet tačaka i uslova da poslanici iz Kluba Pokreta za državu u Narodnoj skupštini Republike Srpske glasaju za prijedlog opozicije za dva delegata u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, ocijenio je u petak opozicioni poslanik u NSRS-u Nebojša Vukanović.

On je zaključio kako je “čudno da Vojin Mijatović nije postavio neki sličan uslov svom bivšem predsjedniku stranke i šefu Miloradu Dodiku, da li će ga podržati da i dalje diže tenzije, izaziva krize, zvecka oružjem, prijeti sukobima, najavljuje secesiju, otcjepljenje, referendume…”.

Vukanović je poručio da Klub za pravdu i red neće glasati da Vojin Mijatović bude delegat Srba u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, jer “sa jedne strane ne može pet poslanika Kluba za državu ucjenjivati 25 poslanika opozicije, a sa druge strane nemam povjerenje u nekog ko je bio visoki funkcioner SNSD-a, šef kabineta premijera Aleksandra Džombića i čiji je otac bio prvi vozač Milorada Dodika, kad je postao premijer 1998. godine”.

Velika je odgovornost na poslanicima Kluba za državu da li će omogućiti da Dodik ima četiri delegata u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, a time i ključeve Bosne i Hercegovine, mogućnosti blokade i opatrukcija, ako budu glasali za SNSD ili svoju Listu i Vojina, ili će podržati opoziciju i omogućiti deblokade, prestanak ucjena, normalizaciju odnosa i okretanje rješavanju ključnih i životnih problema građana, naveo je Vukanović.

“Lideri SDP-a i opozicije u Federaciji BiH trebaju imati na umu da su Bakir i SDA žestoko kažnjeni od glasača jer su pravili pakt sa đavolom, glavnim rušiteljem naroda i države, i da bi se mogli poklizati na istu koru od banane ako naprave istu grešku, naprave tajni “deal” sa Dodikom i daju mu ključeve BiH i četvrtog delegata da može sve da ucjenjuje i blokira, a skupu cijenu bi platili svi građani”, ocijenio je, između ostalog, opozicioni poslanik.

Interesantno za vas

Izdvajamo

100 KM za nezaposlene: Vlada FBiH će sutra donijeti odluku o isplati novca za jednokratnu pomoć

Za jednokratnu novčanu pomoć nezaposlenima potrebno je 27 miliona KM. Vlada Federacije BiH će na sutrašnjoj sjednici, kako saznaje Faktor...

Možda vas zanima i ovo