Nedjelja, 21 travnja, 2024

‘Neće Dodik odlučivati ko će živjeti u RS-u’

Preporučeno

Kolegij Stranke demokratske akcije (SDA) na sjednici najoštrije osudio otvorene prijetnje koje je predsjednik RS-a Milorad Dodik uputio Bošnjacima koji žive u tom entitetu.

Dodik je prijetio da ako žele ostati u RS-u trebaju izaći na referendum i podržati volju srpskog naroda, odnosno za njih diskriminirajuću odredbu proslave Dana tog entiteta.

Antidejtonski i protivustavni referendum neće biti podržan od Bošnjaka. SDA poziva sve građane ovog entiteta, uključujući i Srbe, da ni oni ne podrže nezakoniti referendum. Bošnjaci će uvijek živjeti na cijelom teritoriju Bosne i Hercegovine, pa i na onom dijelu koji se danas zove entitet Republika Srpska i o tome neće Dodik odlučivati, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću SDA.

Upravo se čita:  Vrhovni komandant NATO-a: Povećavamo snage u BiH i na Kosovu, dovozimo i tešku opremu

SDA poziva međunarodnu zajednicu zaduženu za implementaciju svih aspekata Dejtonskog mirovnog sporazuma, a najprije visokog predstavnika u BiH, da konačno reagiraju na te prijetnje.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

“Ne pamtimo ovako tešku situaciju”: U RS-u otpušteno 300 radnika iz industrije, zatvaraju se i firme

Industrija tekstila, kože i obuće u Republici Srpskoj u velikom je problemu. Smanjena je potražnja, ali i proizvodnja. Sve...

Još vijesti za vas