Nedjelja, 26 ožujka, 2023

‘Neće Dodik odlučivati ko će živjeti u RS-u’

Nemojte propustiti

Kolegij Stranke demokratske akcije (SDA) na sjednici najoštrije osudio otvorene prijetnje koje je predsjednik RS-a Milorad Dodik uputio Bošnjacima koji žive u tom entitetu.

Dodik je prijetio da ako žele ostati u RS-u trebaju izaći na referendum i podržati volju srpskog naroda, odnosno za njih diskriminirajuću odredbu proslave Dana tog entiteta.

Antidejtonski i protivustavni referendum neće biti podržan od Bošnjaka. SDA poziva sve građane ovog entiteta, uključujući i Srbe, da ni oni ne podrže nezakoniti referendum. Bošnjaci će uvijek živjeti na cijelom teritoriju Bosne i Hercegovine, pa i na onom dijelu koji se danas zove entitet Republika Srpska i o tome neće Dodik odlučivati, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću SDA.

SDA poziva međunarodnu zajednicu zaduženu za implementaciju svih aspekata Dejtonskog mirovnog sporazuma, a najprije visokog predstavnika u BiH, da konačno reagiraju na te prijetnje.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Loša partija u Bratislavi: Zmajevi poraženi od Slovačke

Reprezentacija Slovačke večeras je savladala Bosnu i Hercegovinu u susretu drugog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Može se reći...

Možda vas zanima i ovo