Utorak, 22 lipnja, 2021

“Nećemo optuštati naše radnike, zajedno ćemo pobijediti i koronavirus”

Nemojte propustiti

Ahmetlić je poručio kako bi i drugi poslodavci u BiH umjesto otpuštanja svojih radnika trebali pokazati poštovanje prema njima i u vrijeme kriza.

Vlasnik kompanije HIFA Oil Izudin Ahmetlić u razgovoru za AA je kazao da neće otpuštati nijednog radnika.

“Sve firme u mom vlasništvu, Eurometali, Euroroale, Euostil, HIFA Oil i druge, neće otpuštati radnike. Naša poslovna politika je postavljena decenijama prije koronavirusa i živjet će decenijama poslije koronavirusa, a u toj politici nema otpuštanja radnika. Uposlenici i mi smo zajedno prolazili i poplave i snjegove i svakakve nedaće. Proći ćemo zajedno i koronavirus i opet će nas biti, a taj virus će biti prošlost. Kao poslodavac sam svjestan da ima mnogo poslodavaca koji ovako razmišljaju, i ja ih doživljavam herojima današnjice”, kazao je Ahmetlić.

Poručio je kako bi i drugi poslodavci u BiH umjesto otpuštanja svojih radnika trebali pokazati poštovanje prema njima i u vrijeme kriza.

“Svi poslodavci koji žele voditi ozbiljne biznise i dugoročno kreirati poslovnu politiku firme, moraju imati u vidu da poštovanje uposlenika mora biti visoko rangirano jer to govori o ozbiljnosti poslodavca”, rekao je Ahmetlić.

Istakao je kako je prije mjesec dana svim svojim radnicima kazao da niko od njih neće ostati bez posla, dodajući da je u doba kriza posebno važno pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija.

“Po svim firmama smo prije mjesec dana održali predavanje na temu koronavirusa i svim uposlenicima sam se lično obratio u svakoj firmi gdje sam zamolio za poštivanje svih mjera predostrožnosti, ali su i svi čuli da niko neće ostati bez posla gdje su firme u vlasništvu Izudina Ahmetlića. I ne samo to, nego da budemo svi stabilizatori u svojim lokalnim sredinama i da budemo od pomoći svojim zajednicama. Jer, ne smijemo zaboraviti stare i iznemogle ljude u ovoj situaciji”, kazao je Ahmetlić za AA.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Konaković o Predsjedništvu BiH: NIP će imati kandidata, očekujem da i SDP BiH predloži svog

Predsjednik NIP-a Elmedin Konaković kazao je danas da će ta stranka sigurno imati kandidata za člana Predsjedništva BiH, ali...

Možda vas zanima i ovo