Srijeda, 12 svibnja, 2021

Nečuveno: Bogati roditelji angažuju hendikepirane osobe kako oni ne bi čekali u redu u Disneyland-u

Nemojte propustiti

Nevjerovatan skandal je potresao američki Diznilend, kada se otkrilo da određeni roditelji plaćaju hendikepiranim osobama da ih sprovedu na početak reda za vožnje.

Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Pored hendikepiranih osoba, roditelji plaćaju i gojaznima koji moraju da se kreću motorizovanim kolicima zbog svoje težine, te se i oni smatraju “privilegovanima” za kupovinu karte preko reda.

Nevjerovatno je što Dizni naziva ovaj obilazak “VIP tura”, i naplaćuje ga 300 do 400 dolara po satu, dok roditelji, ukoliko ne žele da koriste zvanične Diznijeve “vodiče”, mogu da angažuju nekoga od posjetioca koji za ovu uslugu naplaćuju 130 dolara po satu.

Mediji izvještavaju da ovo nije prvi slučaj da se bolesni ljudi koriste za lakši prolaz u redovima, te da na aerodromima vlada ista politika.

(Blic)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Oglasili se iz IZ-a: Zbog duga od 90 KM majka Amele M. je bila neredovni član Islamske zajednice, zbog toga je morala platiti troškove...

Nakon što su mediji objavili ispovijest žene iz Maglaja, stigao je demanti Medžlisa Islamske zajednice Maglaj, koji u objavljujemo...

Možda vas zanima i ovo