Subota, 21 svibnja, 2022

Nedeljko Čubrilović: Iz RS dolaze pozivi na dogovor u BiH

Autor:Srna

Nemojte propustiti

Čubrilović je izjavio da jedan narod u BiH pokušava da ostvari dominaciju u odnosu na druga dva aludirajući na Bošnjake

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske (NSRS) Nedeljko Čubrilović izjavio je da iz manjeg bh. eniteta Republike Srpske dolaze pozivi na dogovor u BiH koji će imati duži rok trajanja od bilo kog nametnutog rješenja.

– Nepriznavanje Republike Srpske od određenih političkih elita iz drugih naroda sigurno donosi probleme u BiH – rekao je Čubrilović, koji je i lider Demosa.

Čubrilović je izjavio da jedan narod u BiH pokušava da ostvari dominaciju u odnosu na druga dva aludirajući na Bošnjake, što, kako navodi dalje, ne vodi ka stabilnosti ovih prostora.

– Bilo je krajnje vrijeme da politički predstavnici Republike Srpske ukažu na nelogičnosti koje se dešavaju u BiH kroz određene odluke Ustavnog suda BiH i pojedinih međunarodnih predstavnika – rekao je Čubrilović sinoć za prnjavorsku K3 televiziju, prenosi Srna.

On je naglasio da je potreban veći stepen jedinstva u Republici Srpskoj po pitanju vitalnih interesa srpskog naroda, te dodao da “je RS organizovaniji dio BiH u kome svi nivoi vlasti funkcionišu”.

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

Predsjednik Hrvatske stranke Božo Skopljaković: Prije će se raspasti svi političari u BiH nego BiH

Osvrnuo se i na politiku Zoran Milanović, koji člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika naziva "partnerom" Predsjednik Hrvatske stranke (HS) Božo...

Možda vas zanima i ovo