Četvrtak, 29 srpnja, 2021

Nedim Sladić govorio detaljno o poplavama u BiH: U ovom dijelu će večeras ozbiljno padati

Nemojte propustiti

Govoreći generalno o vremenskoj prognozi za narednih nekoliko dana, otkrio je kako početkom naredne sedmice ponovo dolazi do stabilizacije.

Poznati meteorolog Nedim Sladić govorio je detaljnije o nevremenu koji se do kraja dana očekuje u Bosni i Hercegovini.

Tokom gostovanja na N1 televiziji, Sladić je, između ostalog, kazao da se ne očekuju poplave kakve smo imali 2014. godine, ali da će biti bujične poplave. Otkrio je i to koje će područje večeras biti najugroženije.

“U Bosni i Hercegovini su moguće bujične poplave. Ne možemo očekivati, na svu sreću, da će se ponoviti scenario iz 2014. godine, ali možemo očekivati bujične poplave. Sjever i sjeverozapadni dio BiH će posebno biti izložen”, kaže Sladić i dodaje:

“U Krajini će večeras biti ozbiljnijih padavina. To će biti najpogođenija područja u narednih nekoliko dana. Sjevernoistočna područja države će imati veće količine padavina od ponedjeljak, ali to nisu toliko zabrinjavajuće padavine”.

Govoreći generalno o vremenskoj prognozi za narednih nekoliko dana, otkrio je kako početkom naredne sedmice ponovo dolazi do stabilizacije.

“Mi ćemo ovaj vikend ispratiti sa kišom. Padavine će od ponedjeljka polako prestajati. U utorak još uvijek može biti kiše, ali znatno manje. Onda slijedi bolje vrijeme i značajniji porasat temperatura. Ljeto sada ima kratku pauzu, nije pobjeglo od nas. Brzo će se vratiti. Nadam se da neće biti velikih ekstrema. Treba istaći da su izuzetno velike vrućine u Španiji, preko 40 stepeni, ali i u Turskoj. Iz iskustva znam da kada su velike vrućine u Španiji to znači da bi za dvije ili tri sedmice mogle biti i kod nas”, poručio je Sladić.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Mektić u nevjerici šta Dodik radi: Ljudi ovo je stanje potpunog haosa, ne može to činiti

- Policiji se nadležnosti mogu nametati samo zakonom, a ne kako Dodik kaže izdali smo (usmeno) uputstvo o ponašanju...

Možda vas zanima i ovo